4. 10. 2021 13:40 − 8141× − 13

Právě vychází magazín Rally 08/2021

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Barum Czech Rally Zlín – Kopecký s Hlouškem slavili, Cais smutným hrdinou

Časem si nejspíš nebudeme připomínat letošní ročník ani tak vítězstvím Jana Kopeckého, jenž přidal do historie další rekordní zápis v počtu prvenství na této soutěži, jako spíš bojem 22letého Erika Caise o své první vítězství na velké soutěži…

Jan Kopecký – Letos nám vše vyšlo perfektně

Jezdec Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký na voze Škoda Fabia Rally2 Evo ovládl Barum Czech Rally pošesté v řadě a celkově podeváté.

Norbert Herczig – Maďarský multišampion bojuje v ERC

Norbert Herczig začínal s rallysportem v roce 1997 se Škodou Favorit. Mimochodem za volantem vozů Škoda strávil s přestávkami celkem patnáct sezon. S Fabií Rally2 Evo se neztratil ani na zlínských tratích.

Mohammed bin Sulayem – Návštěva arabského multišampiona

Yohan Rossel – (Skoro)jistý mistr WRC3

Pozvánka Rally Pačejov a Rally Morava

Oficiální mapy a harmonogramy českých soutěží, které jsou naplánovány na úvod října.

Francois Delecour – Další světové eso v Pačejově

Fanoušci si v posledních letech zvykli na účast hvězd rallysportu při Invelt rally Pačejov. A nejinak tomu bude i letos. Po Jimmym McRae a Henningu Solbergovi zavítá na jihozápad Čech francouzský soutěžák Francois Delecour. Společně s navigátorkou Sabrinou de Castelli osedlají v rámci české premiéry vůz Alpine A110 RGT z dílen Jiřího Jirovce. Podívejme se krátce na milníky jeho úspěšné kariéry.

Rally Vyškov – Rozhodly Podivice

Legendární podivická „erzeta“ opět po letech úřadovala. Waterloo pro pronásledovatele usnadnilo cestu k rekordnímu čtvrtému vítězství na Rally Vyškov Romanu Odložilíkovi.

Star Rally Historic Zlín – Neumann na domácí půdě do třetice

Karel Jirátko (2. díl) – „Nesnažte se vymýšlet dávno vymyšlené“

Aktuálně má Karel Jirátko ve statistikách více než šedesát startů. Kromě jednoho závodu s trabantem, od roku 1989 vždy s historickými automobily.

Lubomír Konšel – Jak jsem navigoval rallyového krále

Ve stínu medializovaných akcí v rámci oslav vzniku naší nejvýznamnější soutěže poněkud zapadla skutečnost, že na Barumce po 24 letech startoval vítěz soutěže z roku 1977 Václav Blahna. Iniciativa překvapivě nevzešla od pořadatelů, ale od Lubomíra Konšela, který mu zapůjčil svoji Ladu VFTS a usedl na „horké“ sedadlo spolujezdce. Zajímalo nás, jak se mu podařilo legendárního 73letého jezdce přesvědčit k návratu za volant soutěžního vozu.

Vladimír Hubáček se vydal na nebeskou dráhu

V první polovině 70. let vládla československým soutěžím dvě jména – Vladimír Hubáček a Renault Alpine. Všude, kde se tato dvojice objevila, slavila vítězství a nebylo jich rozhodně málo. Dne 20. srpna oslavil „Pan jezdec“ Vladimír Hubáček 89. narozeniny, aby nás 3. září 2021 bohužel opustil.

Škoda v motorsportu (8. díl) / Škoda Octavia WRC – Skok do nejvyšší ligy

Když byla v roce 1996 zahájena výroba stěžejního modelu střední třídy Octavia, začali v Mladé Boleslavi tajně pracovat na vstupu do nejvyšší kategorie rally. Ze Škody Octavia WRC se navzdory řadě handicapů postupně stal spolehlivý vůz do nejtěžších podmínek.

Roman Kresta – „Období s octavií byla velká škola“

Josef Lank – „Arminův dril nám pomohl“

Karel Trněný – „Bez zákaznického programu to bylo těžké“

WRC: Rally Acropolis – Bohové přáli Rovanperovi

Návrat světového šampionátu na tratě slavné Rally Acropolis vyšel nejlépe jezdci Toyoty Kallemu Rovanperovi. Mladý Fin vyhrál v krátkém sledu podruhé, tentokrát před Ottem Tänakem a Sébastienem Ogierem.

Autokros – Rallykros CZ

ME: Přerov, Nová Paka
MMČR + CEZ: Humpolec
MMČR: Dolní Bousov

WRX – Timmy Hansen po pěti závodech ve vedení MS!

Vítězná série týmu Hansen World RX skončila až při čtvrtém závodě světového šampionátu v rallykrosu v lotyšské Rize, kde se odjel dvojzávod. V prvním klání ji přerušil Niclas Grönholm, ve druhém se svého prvního letošního vítězství dočkal Johan Kristoffersson.

ERX: České body v rámci mistrovství Evropy

Republikové mistrovství spěje ke svému závěru

Komentářů celkem: 13
4. 10. 2021 15:05
0 0
Napadá mě malá anketa. Kupujete/odebíráte pravidelně každý měsíc? Já ano.. smajlík
4. 10. 2021 16:48
0 0
Už jenom proto, že mně nechybí od prvního ročníku ani jedno číslo. Dokonce mám i ty předchozí Autosport Magazíny, než se redakce odtrhla smajlík
4. 10. 2021 16:59
0 0
Já začal pravidelně kupovat od 4. ročníku. Shacki, myslíš autosport pettyracing?
4. 10. 2021 18:41
0 0
Ja su na tom podobně jako Shacki,ale ten Autosport mám jen jeden.Pak už jenom Rally,nejdřív jsem to kupoval na Benzině,Teď už minimálně 10 let přreplatný,který najdu asi zítra až v kuchyni na stole,poněvadá stará je pošťačka smajlík
4. 10. 2021 21:15
0 0
Ano také kupuju poctivě už od prvního ročníku a mám v archivu i předcházející autosport / rallysport smajlík
4. 10. 2021 21:58
0 0
Jasnačka kupují od prvního ročníku, vždycky se těším jak malý kluk.Vyborny časopis.
4. 10. 2021 22:22
0 0
Pozvánka na Pačejov smajlík
5. 10. 2021 00:02
0 0
Nekdo zaspal dobu. Mapy a harmonogram na Pacejov!!

Casopis kupuju, ale ve dvou trafikach ho pred rokem zrusili, Pry o nej nebyl zajem, coz cloveka zamrzi
5. 10. 2021 03:02
0 0
Já už ho mám od pátku. A samozřejmě nikdy nevynecham.
5. 10. 2021 09:24
0 0
Také mám všechny včetně těch z dob, kdy vycházely dva rallyové časopisy smajlík Pamatuji, kdy třeba v Mladé Boleslavi se nechalo koupit Rally skoro všude včetně trafiky v Kauflandu. Distribuce nicméně fungovala solidně řekl bych do prvního lockdownu, kdy PNS přestala dodávat magazín nejen do uzavřených trafik (logicky), ale i do trafik a na benzinové pumpy, které měly otevřeno pořád. A až dosud se to nepodařilo vrátit úplně do normálu. Znám hodně lidí, kteří to vyřešili předplatným a mají klid smajlík
6. 10. 2021 09:05
0 0
Já odebírám od roku 2002. Podařilo se mi poshánět i čísla předtím, až na 1,2,3/2000, které už budou nyní těžko sehnatelné. Kdyby je někdo měl doma a byl ochoten prodat, byly by v dobrých rukou. PS: Jak vnímáte sekci rallycros / autokros? Já se musím přiznat, že mě to nebere a nečtu. Co ostatní?
6. 10. 2021 11:17
0 0
Já rozhodně čtu. Protože rallycross miluju stejně jako rally a autocross je taky super, jen nemám čas ho sledovat a tak jsem rád, že se nějaké novinky z něj doctu prave tady. Pamatuju si, že rally psalo o rallycrossu v roce 2000.
9. 10. 2021 05:03
0 0
Kupuji, pravidelně od ročníku jedna a čísla dva, dokonce jsi pamatuji, že to bylo na čerpací stanici ve Fryštáku - na obálce je Cordoba WRC. Oproti Autosport magazínu, zde byl znatelný pokrok v kvalitě a distribuci. Autosport jsem zaznamenal poprvé v roce 1998 na Kopné a dobře jsi pomatuji, že při jeho shánění jsem si říkal, že bych snad rychleji sehnal samizdatovou literaturu i s podpisy panů Havla či Vaculíka za komančůsmajlík. A to jsem ho sháněl ve Zlíně!!! Pak se to vylepšilo a byl i v trafikách. Rally od začátku bylo k sehnání snad na všech benzinkách ve Zlíně i okolí, což už bohužel není pravda. Třeba poslední číslo, jsem koupil v trafice v obchodním centru a trafikantka mně říkala, že má poslední dobou větší prodejnost jak Svět Motorůsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!