Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 12. 2021 12:19 − 4278× − 0

Evropa v roce 2022 s jednou neznámou

Po zveřejnění našeho kalendáře se do světa dostal i ten pro mistrovství Evropy v rally, kde zůstává většina věcí při starém.

Tou většinou je myšlena zejména skladba soutěží, protože jinak se kontinentální šampionát dočká více změn, které jsou na první pohled více či méně viditelné. Tou největší je totiž nový promotér, kterým je WRC Promoter, takže stejná organizace, která se stará o světový šampionát v rally i rallycrossu. S tím je spojena novinka, že ERC nově půjde sledovat online na platformě WRC+. No a nový je taktéž šéf celého šampionátu, když se funkce po Rallye Monte Carlo ujme Skot Iain Campbell, který patří mezi zkušené činovníky v rallysportu a mimo jiné šéfoval britskému šampionátu a Britské rally.

Ale zpět ke kalendáři. Ten bude sestávat z 8 soutěží, přičemž známo je jich nyní jen sedm. To je způsobeno tím, že červenou kartu dostala Maďarská rally kvůli problémům s diváky, takže se za ni hledá náhrada. Zbylé soutěže zůstávají shodné s letoškem a z velké části jejich setrvání v kalendáři zajistily existující smlouvy s bývalým promotérem. "Jedná se silnou sestavu soutěží, které jsou populární mezi posádkami a jsou oblíbené u fanoušků. Nějaký čas nám teď zabere stanovení koncepce kalendáře pro další roky. Není ale žádným tajemstvím, že chceme mít v kalendáři kombinaci nových soutěží s se stálicemi ERC a oblíbenými podniky," naznačil Jona Siebel za WRC Promoter.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!