22. 12. 2021 07:29 − 3422× − 0

Oliver Solberg vstříc novým zážitkům s novým spolujezdcem

Oliver letos vystřídal čtyři spolujezdce, ten čtvrtý by s ním měl absolvovat celou sezónu 2022.

Je jím Elliott Edmondson, sedmadvacetiletý britský navigátor, se kterým odjel poslední kolo mistrovství Světa v Monze. Z tohoto závodu má Oliver Solberg ve svých archivech zaznamenán (zatím) nejúspěšnější závod s vozem WRC – dojeli na 5. místě absolutně.

"Už od samotného začátku s Elliottem můžu říct, že nám to bude spolu dobře fungovat. Byl superprofesionální, klidný a v autě opravdu dobrý. Monza nebyla tak snadná rally, jak by se mohlo zdát. Přicházely nám informace od špionů, které mohly rozpis měnit a také to bylo dost komplikované se změnou přilnavosti na okruhu při tolika různých konfigurací. Byl to pro nás skvělý začátek a můžeme na tom stavět do příští sezóny. Je skvělé mít Elliotta vedle sebe," vrací se k italskému závodu dvacetiletý talentovaný závodník ze soutěžáckého rodu Solbergů.

Edmondsona vytáhl do "velkého" světa WRC Gus Greensmith – psal se rok 2015, kdy Angličané válčili ještě s dvoukolkou Fiestou R2T. Následně se s Chrisem Ingramem (Adam R2) a Rhysem Yatesem (Fabia R5) objevoval v Evropě a nabyl spousty zkušeností. Předloňský návrat ke Greensmithovi znamenal usednutí do WRC, kde vydržel až do letošní Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox. Než si Elliott našel cestu k Solbergům, stihl vyhrát ještě dvě ERC s Andreasem Mikkelsenem ve Fabii Rally2 evo.

„Je vzrušující potvrdit, že Oliver a já budeme pokračovat i v roce 2022. Rally Monza byla perfektním začátkem našeho partnerství s Oliverovým nejlepším výsledkem ve WRC. Bylo skvělé sednout si do auta a zjistit, jak jeden s druhým funguje. Příprava na novou sezónu je již v plném proudu a my se nemůžeme dočkat, až tuto novou éru WRC odstartujeme v lednu na Rally Monte-Carlo," hledí vstříc prvnímu závodu v příštím roce Edmondson.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!