Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 1. 2022 09:04 − 11799× − 5

Seb Loeb: Mimo Monte nejsou další starty podepsány

Sébastien Loeb se v první dni na RMC předvedl v excelentní formě a jeho výkon může pomoci tomu, aby se dotáhla jednání o dalších startech.

Zatímco ještě před týdnem a kousek se Sébastien Loeb proháněl saudskoarabskými pouštěmi při Rally Dakar v kokpitu BRX Hunter a vybojoval druhé místo v autech, tento víkend už sedí v kokpitu klasického rallyového auta, když za volantem Pumy Rally1 startuje v Monaku při debutu nové generace vozů královské třídy v MS. A start je to více než kvalitní, protože po prvním dni legendární Francouz vede a mnohé jistě zajímá, jak to vypadá s jeho dalšími možnými starty. No a tady je situace poněkud komplikovaná, protože jak ještě před startem Rallye Monte Carlo Seb Loeb sdělil, mimo úvodního podniku kalendáře není nic podepsáno. Avšak sám Seb by toho rád odjel více a jak prozrazuje serveru Dirt Fish, problém nastal na straně sponzora Red Bull, protože jednání o "multi-rally" programu se ukázala být komplikovanější, než se původně očekávalo. A to se i díky angažmá Adriena Fourmauxe stal rakouský výrobce energetických nápojů nejvýraznějším logem na autech M-Sportu.

"Původní plán byl odjet více soutěží. Jenže jednání se ukázala být složitější, takže jsme se nakonec rozhodli jít cestou jedné soutěže a zbytek dořešit posléze. Komplikace v jednání nebyly ani tak o mě, ale jako o sponzorech a věcech okolo. Takže teď nemám tušení, zda ještě něco odjedu nebo ne," říká devítinásobný mistr světa a dodává, že možné další starty budou záviset i od jeho programu v rally-raidech a Extreme E, "čekají mě starty ve světovém poháru v rally-raidech a v Extreme E, takže kdy bude volno na rally netuším. Nevím, kolik soutěží bude možné do mého kalendáře dostat. A ten bude rozhodující, takže ani zda neříkám, že bych preferoval starty na některé konkrétní rally."

Dobrou zprávou pro fanoušky rally každopádně je, že v nejbližších týdnech se všechny strany vrátí k jednání, protože Rich Millener za M-Sport říká, že i M-Sport by rád Francouze viděl zpět za volantem. "Švédsko je reálně ze hry, takže před Chorvatskem budeme mít dost času na jednání a vymýšlení programu. Ale myslím si, že hodně věcí rozhodne to, jak se bude dařit v Rallye Monte Carlo, protože i v týmu jsme se soustředili na úvod mistrovství světa. Pak máme týden na regeneraci a dále jsme nic nejednali. Myšlenku, že by Seb byl zpět v Pumě upřímně milujeme, ale jak bylo řečeno, musí se sejít a vyřešit hodně věcí. Ale tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se dostali do pozice, kde jsme teď, není jediný důvod, proč bychom teď měli měnit přístup, takže uvidíme, co se nám ještě společně povede pro zbytek sezóny vymyslet," uzavírá šéf M-Sport WRT.

Komentářů celkem: 5
22. 1. 2022 09:27
0 0
Zaslechl jsem někde, že reálná je Sardínie
22. 1. 2022 13:32
0 0
Hned v pondělí po Sardinii startuje rally Andalucia, kde by Seb měl startovat
22. 1. 2022 13:39 Upraveno 13:40
1 0
Myslím si, že pokud Loeb dojede i zbytek soutěže v podobném tempu, bude mít Malcolm na sponzory hodně silnou páku.
23. 1. 2022 19:51
0 0
Adept na vítězství by byl v Chorvatsku, ale tam je kolize termínová s Kazachstan rally, ikdyž kdoví jaká je pravděpodobnost, že by se jela kvůli aktuální politické situaci v zemi.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!