28. 1. 2022 09:13 − 18115× − 27

Přípravy na Janner Rally 2022 vrcholí

Některé zprávy jsou příznivé, některé už méně…

Od pořadatelů LKW FRIENDS on the road Jännerrallye 2022 powered by Wimberger nám průběžně přichází zprávy o stavu příprav jediné zimní rally ve střední Evropě.

U našich sousedů v Rakousku rostou nejen počty nakažených virem, ale v souvislosti s tím i netrpělivost posádek. Podaří se pořadatelům Janner Rally soutěž skutečně v termínu 25.-27. února 2022 uskutečnit?

Po posledních jednáních s místními orgány ve Freistadtu a následných jednáních organizačního výboru vidí Christian Birklbauer, předseda Rallye Clubu Muhlviertel, možnost uskutečnění rally stále jako naprosto reálnou.

„Co se týče nezbytných dopravních a organizačních povolení, může se naše sněhová rally konat klidně tento týden. Všechna jednání jsme úspěšně uzavřeli a potřebná povolení získali, včetně povolení konání rally od Rakouské federace motorsportu,“ říká Christian. „Jediná záležitost, která zůstává otevřená, je povolení účasti diváků a omezení jejich počtu místními orgány. Janner rally není totiž jen sportovní událostí, ale i významným ekonomickým faktorem pro náš region. Vždyť v původním termínu konání rally (začátkem ledna 2022) už byly v podstatě zabukovány všechny ubytovací kapacity ve Freistadtu a okolí. Omezení obvyklého počtu účastníků rally by pro náš region znamenalo značné snížení příjmů. A bez příjmů od diváků by se ani nám nepodařilo naplnit rozpočet soutěže.“

Aktuálně se totiž podle platných „covidových opatření“ smí ve veletržní hale ve Freistadtu „vyskytovat“ najednou maximálně 1000 sedících diváků, a na rychlostních zkouškách na jednom diváckém místě dokonce jen maximálně 25 (!!!) osob!

„Janner Rally je naše srdeční záležitost, a náš pořadatelský tým udělá všechno pro to, aby se soutěž v náhradním termínu 25.-27. února skutečně konala. Věříme, že v příštích dvou týdnech dojde k uvolnění „covidových“ omezení, a všichni pracujeme tak, jako by žádné nejistoty neexistovaly. Pokud ale místní orgány omezení nezmírní, budeme nuceni konání soutěže i v letošním roce definitivně odříci,“ pokračuje Christian.

Zástupce předsedy Rallye Clubu Muhlviertel David Glachs k tomu dodává: „Pro posádky, které mají zájem o start na Janner Rally, zůstává i nadále v platnosti datum uzávěrky přihlášek 12. února 2022. Stejně tak zůstávají v platnosti i propozice Regional Rally Cupu, který pořádáme společně s pořadateli Rallye Český Krumlov. A pro všechny zúčastněné zůstává samozřejmě v platnosti i povinnost v Rakousku dodržovat celostátně platné „proticovidové“ pravidlo 2G.“

Georg Hofer, jednatel Jännerrallye Freistadt GmbH, doplňuje k organizaci rally: „Jsme optimisté, a věříme, že první závod domácího „mistráku“ se skutečně odjede u nás. Vše zůstává tak, jak bylo naplánováno. Máme připraveno 17 rychlostních zkoušek o celkové délce 176 kilometrů. Jen RZ 1, okruhovou zkoušku přímo ve městě Freistadt, původně plánovanou na páteční večer, jsme museli přesunout do nedělního programu.“

Tolik tedy oficiální informace od pořadatele. Ve světle toho, co jste se právě dočetli, je asi předčasné, abych tady teď zveřejňoval podrobnosti a podmínky účasti pro zájemce z ČR. Všechny zásadní dokumenty stejně už dávno najdete na stránce Janner Rally (www.jaennerrallye.at), část dokonce i v českém jazyce.

Tak pro teď snad tedy jenom jedno doporučení: „Když už zvažujete účast na Janner Rally, a do Českého Krumlova byste jeli „tak jako tak“, přihlaste se do Regional Rally Cupu. Startovné a podmínky od obou pořadatelů jsou „nabídka, které se nedá odolat…"

O všech novinkách budu ctěnou rallyovou veřejnost infomovat i nadále okamžitě poté, co se něco nového „udá“. A pro ty netrpělivé… jsem samozřejmě pořád na mailu josefkral2@seznam.cz.

S úctou a s láskou k rally Pepa Král

Komentářů celkem: 27
1. 2. 2022 19:03
2 1
Je asi rozdíl mezi vtipem a názorem, který vypadá že je myšlen vážně. I přes to jsem se teda vtipu s učením v koncentráku nezasmál. Ale hlavně mi přijde, že "někdo někde řekl i něco horšího" není moc relevantní argument pro to, abych jakoukoli méně závažnou věc považoval za správnou.
2. 2. 2022 05:44
1 0
Já už se těším a jedu nacisti,nenacisti.Jen technická poznámka.Opravdu všude kontrolovali certifikát a ve většině případů i občanku.Uvidime za tři týdny.
2. 2. 2022 16:29
2 3
Tohle je web o rally. Přestaňte tady řešit vaše mindráky, politiku, covid a další jiný věci. Tyhle věci si řešte na facebooku nebo jiných odpadních stránkách.
Fakt tady jen ukazujete, že je vaše IQ stejný jako IQ diskutujících na novinkách…smajlík
4. 2. 2022 18:09 Upraveno 18:10
2 5
Původně napsal shifty
Tak já vám nevím, pod článkem s Loebem se tady s bohorovným klidem řehtáte vtipu o tom, že paní spolujezdkyně(zřejmě vypadající jako židovka)učí v koncentráku, ale tady se můžete posrat, když někdo napíše, že země která schválí povinný očkování a šikanuje svoje i cizí lidi skoro nejvíc z evropy, se chová jak fašisti. Mě teda spíš přijde neuctivé říkat o paní, kterou tady ani nikdo nikdy naživo neviděl, že je židovka z koncentráku, než napsat o nějakým posraným Rakousku, že se tam chovaj jak fašouni. Ale jak myslíte hoši... smajlík
shifty: měl jsem Tě VŽDY za normálního člověka. Ale pokud se snížíš na úroveň novinky.cz/seznam.cz/ ... tak ... hledám publikovatelné slovo. Fakticky: tři týdny zpět jsem si byl zalyžovat v Rakousku. Skipas: doložil jsem očkování a v lokalitě, která je dostupná jen lanovkami po nás nikdo nic nechtěl. V hospodě jsem se prokázal Tečkou, v obchodě taky. Dvakrát nebo třikrát jsme vyplnili v hospodě dotazník (ostatně stejně jako na podzim) a VŠICHNI jsme v pohodě - já jako host/zákazník, oni jako majitelé/provozovatelé. Víš on je totiž rozdíl mezi ČR a A v tom, že tady se sypaly vrtulníkové peníze, které dnes platí celý národ v inflaci. Tam se mohlo fungovat a co se neutržilo v tomto fungování, to se doplatilo (v ČR se platilo bezuzdně VŠECHNO - mám doloženo, že firmy, jakmile zjistily, že mají nárok na kompenzace, tak zpětně najímaly lidi). Takže brzdi v hodnocení: posraný Rakousko, .. fašouni, ... . Taky bych se mohl podobným způsobem vyjádřit o Tobě, ale ničemu/nikomu bych z z pohledu Jänneru neprospěl. Pevné zdraví a silnou cévku, vinšuju.
4. 2. 2022 18:12
2 5
Původně napsal tedyn
Tohle je web o rally. Přestaňte tady řešit vaše mindráky, politiku, covid a další jiný věci. Tyhle věci si řešte na facebooku nebo jiných odpadních stránkách.
Fakt tady jen ukazujete, že je vaše IQ stejný jako IQ diskutujících na novinkách…smajlík
Příteli souhlasím, jen je důležité, aby oni zamindrákovaní, si tohoto faktu byli vědomi. Bohužel, kde nic není, ani smrt nebere. Jinak: blahoslavení chudí duchem.
5. 2. 2022 02:23
2 1
Já jsem si k tomu svoje řekl a dál to tady spamovat nehodlám. Užijte si rally.
7. 2. 2022 15:08
1 0
Takže nakonec zrušeno.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!