OMV Rally Team - eWRC.cz
17. 7. 2006 00:00 − 2470× − 11

Splněné cíle na Rally Bohemia

Czech OMV Rally Team se na Rally Bohemia poprvé představil s novým závodním vozem Peugeot 307 WRC.

Pro OMV Rally Team byla účast na Rally Bohemia především jako testování a sžívání se s novým vozem. „Myslím si, že po všech stránkách super a celkově to dopadlo nad naše očekávání. Hledali jsme optimální nastavení a po výměně pneumatik, jsme se vyrovnávali s výkony Honzy Kopeckého a dokonce se nám podařilo být i před ním. Měli jsme i pár problémů, když jsme jeli mimo cestu, ale i tohle všechno jsou pro nás super poznatky, takže z toho mám velmi dobrý pocit,“ komentuje Štěpán Vojtěch své zážitky ze závodu s novým WRC. I navigátor Michal Ernst byl s výsledky velmi spokojený: „Jsem úplně nadšený! Podařilo se nám s autem rychle sžít. Ze čtyř nedělních rychlostních zkoušek se nám povedlo dvě vyhrát a jednu jsme jeli s Honzou Kopeckým jen v desetině, což je skvělý výsledek. Prostě musím říct, že spokojenost je maximální.“

Otestování nového vozu Peugeot 307 WRC dopadlo skvěle a OMV Rally Team je nažhaven na Německou Rally, která ho čeká druhý srpnový víkend. „Rally Deutschland je pro diváky velmi zajímavá. Nabízí každý den jiný charakter tratě. První den se jede mezi vinicemi, druhý ve vojenských prostorech a třetí den zase na pěkných rychlých cestách, takže si myslím, že každý si přijde na své. MS zažilo teď měsíční pauzu, takže celé startovní pole bude natěšené, protože každý ze závodníků má tak trochu „absťák“. Proto nebude při závodě o zajímavé momenty nouze,“ zve všechny do Německa Štěpán Vojtěch. „Pro české fanoušky je to nejbližší místo, kde mohou v rámci MS, vidět ty nejlepší vozy a nejlepší jezdce na živo. Navíc v loňském roce byla na Rally Deutschland skvělá atmosféra hlavně díky českým fanouškům, tak doufáme, že to i letos zopakují a přijedou nás podpořit,“ dodává Michal Ernst.

Co řekl Štěpán Vojtěch v cíli Rally Bohemia a pozvánku celé posádky na Rally Deutschland si můžete poslechnout ve formátu mp3.

Komentářů celkem: 11
17. 7. 2006 21:041
0 0
!!!Go Brouk Go!!!
17. 7. 2006 21:252
0 0
Broukovi přeju atak na TOP12, to by byl úspěch jako hrom!
17. 7. 2006 22:003
0 0
přál bych si aby tam kopeckých pojel
Anonym IP:80.188.37.194
17. 7. 2006 22:204
0 0
Brouku, Bohemka super na první start s 307. Doufám, že Koprdy pozávodíš. Hodně zdaru.
Anonym IP:81.25.18.34
17. 7. 2006 22:415
0 0
Také gratuluji,za barákem je za barákem,ale na druhou stranu jel Vojtěch celkem hezky,až na tu dlouhou stopu na brzdy,snad daň novému autu-jak říkal p.Kopecký ml.,autu delšímu,podle mne to není ale v rozpise,ani v autě,teď při vší úctě k Vojtěchovu umění,trať znal dobře,odvaha mu taky nechybí,což není až tak rozhodující v rallye,na absolutním vrcholu ano,ale to není Vojtěch a nikdy nebude,nehaním,nezávidím,konstatuji holý fakt,rozhoduje mozek,miliontiny vteřiny v daném úseku,když se tam přiříte,správně reagovat dle situace na trati,samozřejmě ve spojení s rozpisem,tzn.co navazuje,která zatáčka je výjezdová,neboli opět mozek zapojený už v tréninku/talent/ a pak prodaný za volantem v samotné rallye a v tomto srovnání je p.Kopecký někde jinde/daleko dál/,než p.Vojtěch,a vsadím se,že i když bude p.Vojtěch díky technice,penězům,nadání/protože nadaný je,ale pozor,nadání je předpoklad k činnosti,ovšem talent je ještě něco jiného/,jezdit Msvěta,tak nedosáhne kvalit J.Kopeckého ml.
A závěrem taková malá perlička,či podnět k zamyšlení?,kdo sledoval dnešní besedu na ČT 4 Sport,není vám divné,že schopnosti k ježdění na vyhrávání v našich rallye mají jen synové bývalých závodních jezdců?,nebo je to o něčem jiném...,kontakty,vazby,samozřejmě spousty práce,ale ta se koná až tehdy,když se ví,že se vyjede,je to všechno jen náhoda a v celé ČR jako mávnutím kouzelného proutku jedou jen synové bývalých závodníků,myslím na úrovni nejlepší techniky a zázemí a tím pádem i výsledků?,tak věřte,že tomu tak není,ale je to tak strašně drahý sport,teď mě třeba ukamenujte,myslím na úrovni špičkové techniky,což už je dnes i Super 1600,že 99%firem v ČR Vám nedá na sezónu ani milión Kč,a když dá,tak ne kvůli tomu,jaký máte výsledky,to je těm lidem ve vedoucích postech tak nějak jedno,ale spíše to,kam se přes toto spojení zase dostanou,s kým vlivným navážou kontakty,o rallye jde až v poslední míře...,proto se u nás nenarodí nový Jirka Sedlář,resp.někde určitě je,ale jak se prosadí,když nebude synem vlivného podnikatele či bývalého,již s dostatečným zázemím vytvořeným,známého závodníka???,sami to zkuste,běžte do kterékoliv firmy,i hodně prosperující a zkuste jim dát projekt v oblasti rallye na 500.000kč,což není ani na pneu během sezóny!,ahoj a snad někdo z Vás bude štěstí a takový talent,že ho bude moci uplatnit a ČR bude mít svého Loeba,tímto oslovuji mladé,10leté nadšence,kteří se snad dočkají toho,že budou žít ve fungujícím tržním hospodářství,v souboji firem/legálním/a tím pádem i v možnosti toho,že kluk bez vazeb a historie dostane šanci uplatnit to ,co mu pánbůh dal do vínku.Zdar rallye a ať to těm našim klukům v Německu vyjde!
Anonym IP:194.149.107.27
17. 7. 2006 23:476
0 0
Nechápu neustálé srovnávání Honzy a Štěpána, každej mají uplně odlišné podmínky.. Myslím, že Honza mnohem lepší... tudíž je jasný, že když jezdí po světě a pořád najíždí nespočetně víc kilometrů a testů v identickym autě, že bude někde jinde, než Štěpán, kterej střídal 206 s Lancerem a teď přesedl na dvě soutěže do generačně uplně jinýho auta.. Měli bysme spíš fandit těm, který chtěl aby byla česká rally vidět i po světě a ne je pořád srovnávat... Hodně štěstí všem Čechům v německu..
Anonym IP:80.188.9.218
18. 7. 2006 05:517
0 0
Buďme rádi, že máme dva závodníky na WRC a dva na 1600 a nechci zapomenout ani na Krestu. Taky bych je rád viděl na identických vozech, abych věděl, kdo z nich je nejlepší ( dnes už favorizuji Kopeckého ). Nicméně fandím jim všem ( bez ohledu na to, čí jsou synové ) a jen škoda, že jich není ještě víc.
Anonym IP:88.101.207.155
18. 7. 2006 09:218
0 0
To je pravda,ale na druhou stranu je taky pravda,že výchova jezdce pro Msvěta stojí ukrutný balík peněz,a je jen škoda,že takto investované peníze kolikrát přijdou vniveč,když u nás žádná výchova talentů není,protože opravdu rozhodují peníze,nicméně také držím palce našim klukům,třeba Kresta by letos měl velkou šanci na pěkné výsledky,kdyby jel...,proč někdo vyhodí peníze z okna ven,když letos by se ivestice mohli zúročit,to prostě nikdy nepochopím!
Anonym IP:80.188.231.235
18. 7. 2006 09:249
0 0
souhlasím s tím že nemužem pořád srovnávat naše dva jezdce určitě Kpecký je hodně vyjetej tak je ted lepší ale nikde není napsáno že ho Vojtěch neporazí myslím že záleží na něm a naštěstí a prostě všechno musí fungovat.A k tomu článko toho chytrého pána myslím že nemá pravdu protože jen díky těm rodičum a bejvalejm závodnikum vubec donutí je dostat tam kde jsou a to mluvím podle mé zkušenosti .......mlade to prostě nebaví není to jen sednout do auta je to mrky práce a odříkání a neskutečnéhé času
Anonym IP:88.101.207.155
18. 7. 2006 11:4710
0 0
A ted s Vámi zase nesouhlasím já,protože něco jiného je obout si tretry a pracovitostí,tréninkovou pílí a samozřejmě nadáním např.pro běh, se někam propracovat,každý sportovec,který se chce někam dostat,si musí spoustu věcí odříkat a makat do úmoru.Ovšem v autom.sportu si k tomu ještě musí vytvořit zázemí a to už není,jak píšete,o vůli a nadšení.Mladých lidí,kteří by byli ochotni pracovat do úmoru,aby mohli závodit,by se našlo spoustu,i s předpoklady růstu,ale vytvořit perspektivu jejich růstu,tzn.,aby se 3x nesvezli a dost,to už je pro normální smrtelníky v dnešní době téměř nemožné,to co Vy píšete,že stačí jen nadšení a odříkání,tak to platilo v určité formě v době "120" či ještě "130",kdy se dala auta postavit právě díky nadšení a spoustu času v garážích,také v té době jezdilo po našich rallye spousta dravců,kdy se ve třídě honilo 40 skoro rovnocenných vozů a rozhodovalo v plné míře umění posádek.Je jiná doba,jsou potřeba jiné peníze,a bohužel nadšení,vůle a pracovitost už dnes nestačí.Já jsem taky rád,že máme kluky,kteří jedou svět a moc jim fandím,každýmu,kdo jede,zároveň je škoda,že je taková doba pro rallye jaká je,protože opravdu světového jezdce vychováme jen ze širší základny,která v této době neexistuje a zřejmě dlouho existovat nebude,a i Prokop,Valoušek,když budou chtít jít dál ve světě,tak tuto otázku budou muset řešit,protože něco jiného je jet Super 1600 a něco jiného jet ve WRC mezi tou nejlepší světovou elitou,proto mě velmi mrzí,jak dopadl Kresta a hlavně jak je u nás nedoceněn,protože on už opravdu tzv.do té nejužší společnosti světových pilotů "čuchal",snad ještě není pozdě,a co rozhodne v jeho kariéře-nic jiného než peníze!,bohužel.Nashle a věřme,že bude lépe.
Anonym IP:89.102.135.194
18. 7. 2006 22:0311
0 0
Přestaňte už na toho Kopču nasazovat!!! A s tím "nedoceněným" Krestovic netáhlem už taky jděte do háje...podmínky, jaké měl Roman Kresta se s podmínkami Honzy Kopeckého ani Vojtěcha srovnávat nedají. Roman měl tzv. "školní léta", jezdil po světě, sbíral zkušenosti od zkušených matadorů a hlavně se soustředil vždy na jedno auto. Vojtěchové začínali rally s kvalitními auty a solidním finančním zázemím. Kopča to měl nejtěžší. začal bez otcovy podpory z úzkou Octávií. A v továrním týmu byla jeho pozice těžší než u Kresty-skákal z auta do auta WRC, KIT a do toho i enkovej Mišák (aby toho nebylo málo). Takže ten kluk na tom byl nesrovnatelně hůř a přesto už je s "nedoceněným" Krestou naprosto srovnatelný.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!