4. 4. 2022 20:11 − 23289× − 51

Jak to bude s Videonovinkami?

Do nové sezony vstupují Videonovinky v nové podobě. Za část obsahu bude nutné zaplatit.

Dovolím si začít trochu ze široka. V roce 2016 jsme začali vytvářet úplně nový pořad Videonovinky, jako společné dílo Mediasport.cz, Rally4Now a serveru eWRC.cz. Za tu dobu jsme vybudovali nový tým, nový systém přenosu dat přímo z rychlostních zkoušek pomocí našich světově unikátních „krabiček“, vytvořili jsme unikátní cloudový server, který využívají i kolegové z České televize, vyrobili stovky videoreportáží ze světa rally, ale okrajově jsme se dotkli i jiných disciplín.

Na konci roku 2019 jste nás jako fanoušci zachránili, kdy jsme neměli zajištěné financování na další roky, a velmi výrazně jste tak přispěli na další dvě sezony Videonovinek. To je něco, co se zatím v českém rally nikdy nepovedlo a my za to moc děkujeme a moc si toho vážíme. V loňském roce se nám podařilo sehnat nezanedbatelnou reklamní podporu od firmy Samohýl Motor, která je podporou v motorsportu velmi známá a my máme radost, že část prostředků mohla skončit i u nás a mohli jsme připravit další Videonovinky. Skvělou zprávou je, že ve spolupráci se Samohýl Motor budeme pokračovat i letos. Děkujeme i dalším drobnějším partnerům, které jsme během let měli možnost prezentovat. Přispěli i někteří závodníci, a to nás potěšilo velmi. Ti největší podporovatelé Videonovinek z řad závodníků nechtěli prozradit svou identitu, ale asi nic nepokazím tím, když řeknu, že některé z nich jste zvyklí vídat na stupních vítězů…Přispěli i další jiní závodníci. Někteří více, někteří méně, někteří zůstali u opakovaných slibů podpory. I to je český motorsport :)Teď musíme začít trochu jinak.

Během letošní zimy jsme se jako tým Videonovinek mnohokrát sešli a řešili jsme, jak pokračovat dál a jestli vůbec. Nebudu zastírat, že naše rozhodování nebylo vůbec jednoduché a několikrát jsme pomyslně hodili ručník do ringu. Jednoduše se nám nepodařilo sehnat dostatek financí na provoz projektu tak, jak jej děláme a jak jej máme rádi. Nakonec jsme se ale rozhodli, že se nevzdáme bez boje a pokusíme se prolomit české motoristicko – mediální ledy a část našeho obsahu zpoplatníme. Pamatujeme si velmi dobře situaci, kdy se před mnoha lety k podobnému kroku odhodlal do té doby největší český rallyserver autosport.cz a jak to s ním tehdy dopadlo… Máme zkušenosti i z jiných oblastí mediálního trhu a víme, že pro placený obsah se odhodlají jen malá procenta dosavadních čtenářů. My to ale risknout musíme. Jinou šanci nemáme. Věříme také, že dnešní rally komunita je něco trochu jiného než třeba čtenáři idnes, a že více držíme pohromadě. Tak do toho musíme jít právě teď, a když ne my, tak kdo? I tak se na to díváme. Máme z předchozí crowdfoundingové kampaně malou finanční rezervu na rozjetí natáčení v sezoně 2022, ale během prvních třech – čtyř závodů musíme vidět, jak na tom jsme.

Co bude zdarma a co bude extra obsah?

Chceme část našeho obsahu zachovat stále přístupnou pro všechny zdarma. První video z každé soutěže tak uvidíte zdarma na youtube tak, jak jste zvyklí dosud, tedy okamžitě po natočení a nastříhání. Všechna ostatní videa budou pro okamžité puštění zpoplatněná a přehrajete si je jen na internetové platformě. Závěrečné video z každé soutěže se také objeví zdarma na youtube, ale až v úterý po soutěži. Ihned bude dostupné pouze ve zpoplatněné verzi. Budeme připravovat také další extra materiál ze soutěží, reportáže, velké rozhovory, seriály,…, které budou dostupné pouze na placené verzi. Live přenosy na facebooku budou zatím všechny zdarma. Je to spojitá nádoba s Videonovinkami, a když nebudou Videonovinky, tak nebudou ani Live přenosy.

Buď to bude fungovat anebo ne. To se uvidí v prvních dvou měsících. Proto teď nebudeme nikomu slibovat, že pojedeme celou sezonu 2022. Z toho důvodu tedy nemůžeme nabídnout předplatné třeba na rok, které bychom rádi dali zvýhodněné, ale nemáme jistotu, že finančně utáhneme celý rok. Proto jsme se rozhodli, že zatím nabídneme měsíční předplatné (30 dnů). Nejedná se tedy o předplatné třeba na květen, ale na 30 dnů od doby, kdy dojde k úhradě. Po několika jednání s firmami – servery, které nabízejí zpoplatněné sdílení videa, jsme se rozhodli pro další spolupráci s českým startupem herohero.co. Znamená to, že právě přes tento server si budete moci Videonovinky předplatit. No a na závěr to nejzajímavější – kolik to bude stát? Cenu jsme nastavili férově, aby byla dostupná pro všechny na hodnotu 5 euro (cca 122 Kč) za jeden měsíc/30 dnů. Cena v eurech je uvedena proto, protože aplikace serveru je tak nastavena, ale z vaší platební karty budou samozřejmě strženy české koruny. Během jednoho měsíce vám obvykle přineseme cca 10 videoreportáží. To znamená, že jedna reportáž vás vyjde na cca 12 korun, což je cena čtyř rohlíků…

Platba na stránce herohero.co je dětsky jednoduchá a bezpečná. Stejná, jakou znáte z ostatních internetových plateb za služby, zboží nebo aplikace. Je také nastavena tak, že po jednom zaplacení se vám aktivuje automaticky i pro další měsíc a nemusíte tak mít obavy, že zapomenete. Je to stejné jako třeba u platby za Spotify, atd… Dnes bylo povídání dost. Kdo chce, může se už přihlásit nyní k odběru Videonovinek na www.herohero.co/videonovinky a bude mít jistotu, že na Valašskou rally je připraven. Přineseme vám v následujících dnech i videonávod, abyste věděli, jak na to, pokud byste tápali. Ale přihlášení je opravdu naprosto jednoduché a ideální je se přihlásit přes facebook a nebo účet gmail.

Jsem si jistý, že bude množství komentářů a dotazů. Já se na všechny pokusím odpovědět. Držme si palce a věřím, že se nám podaří dát tímto férovým způsobem finanční prostředky dohromady. Jsme v tom tentokrát všichni společně. Nikdo se jen tak nepoveze s ostatními, kteří přispěli, podmínky budou pro všechny stejné.

Komentářů celkem: 51
6. 4. 2022 18:4041
0 0
To co píše kolega zo Slovenska jednoznačně podepisuji. Je to unikátní projekt a už jsem ho podpořil. Ale mám jeden technický dotaz videa se mi neskutečně sekají (spíš se občas rozjedou) přítom připojení mám optiku a youtube funguje bez problému. Na platformě jsem nenašel žádnou podporu. Ale fandím vám a díky.
6. 4. 2022 21:1942
0 0
MravenecZ: to, že styl videonovinek je jiný, než např. pana Dolejše snad chápe každý. Ono už ten samotný formát to dost rozděluje. Dokonce si ani nemyslím, že by bylo potřeba ho "kopírovat" a pokládat nějaké kontroverzní dotazy (i když osobně za toto pana Dolejše velmi cením). Jen by občas stačilo málo: doptat se na detaily, trochu ty lidi rozpovídat v některých věcech. Chápu, že ne každý jezdec je schopen před kamerou říct to, co mimo kameru a že tam často hrají roli i emoce jezdců apod. Namátkou když si vzpomenu, tak když se např. pan Dolejš ptal Stříteského, jaké že to auto pojedou v MS. Prostě mu nestačila odpověď, že jede s tovární podporou. Doptal se, co to znamená a kdo to auto reálně servisuje. Což mi přijde jako zajímavá informace, když většinou (opět-z mé sociální bubliny) jsem slyšel, že jede za továrnu. Podobně třeba technické detaily, či nějaké zákulisní informace. Prostě by to trochu okořenilo ty odpovědi typu: "támhle dobrý, támhle špatný, tam defekt, teprve se rozjíždíme" apod.
A to neber vůbec jako kritiku. Tvé nadšení z té práce je viditelné a to je dobře. Jen jsem chtěl vyjádřit, proč pro mě nyní (a zatím) videonovinky nemají takovou přidanou hodnotu, abych si je zaplatil.
7. 4. 2022 17:0343
0 0
Předplatné Videonovinky uhrazeno. Zrušil jsem WRC+ ...Zjistil jsem, že mě videa od MravenecZ baví a obohacují daleko víc smajlíksmajlík
7. 4. 2022 22:5544
0 0
Už mám také zaplaceno a těším se na Valašku.

Petře, jedna otázka. Když herohero nemá aplikaci pro telefon ani pro TV, není nějaká možnost, jak ten přehrávač ze stránek dostat do aplikace rally4now? A udělat přihlášení které se spáruje s přihlášením na herohero aby předplatitelé měli všechna videa a kdo nemá předplaceno, tak jen ty zdarma?
Nejsem v tomhle vůbec kovaný, tak se možná hloupě ptám. Třeba to ani neni softwarově proveditelné.
8. 4. 2022 10:2145
0 0
Dobrý den. Omlouvám se , ale nebylo někde psáno, že bude podrobný návod , jak zaplatit? V uvedeném odkazu se nějak trápím a nerozumím. No já hlavně nezvládám nové technologie. Bohužel . Moc díky za info.
8. 4. 2022 11:1746
0 0
Taky jsem bojoval,ale nakonec vybojoval smajlík
8. 4. 2022 14:0547
0 0
Ahoj, návod, jak si předplatit Videonovinky je zde: https://www.ewrc.cz/clanek/36855-jak-se-prihlasit-k-odberu-videonovinek/
8. 4. 2022 14:0748
0 0
Čejda: Ahoj Čejdo, přiznám se, že jsem moc nepochopil tvůj dotaz. Předplatitel na stránce herohero.co/videonovinky uvidí všechna videa která jsou zdarma i ta zpoplatněná. Na youtube a rally4now budou jen ta videa, která budou dostupná v daná okamžik zdarma. Propojit rally4now a herohero mi nedává smysl, ale třeba jsem to nepochopil.
8. 4. 2022 15:1749
0 0
Petr: Šlo mi jen o to mít to na jednom místě v jedné aplikaci.
Pochopil si to správně. Aby se uživatelům co mají zaplaceno objevovala v aplikaci i ta zpoplatněná.
8. 4. 2022 15:5850
0 0
Díky moc, že jste to nevzdali a jedete dál. Vaše reportáže jsou na perfektní úrovni a vždy mě uchvacuje jak rychle jsou videa na YT v průběhu rally. Taky mi velice sedí Mravenec a jeho styl uvádění reportáží a rozhovorů, tak předplatné je jasná věc. Ano, taky by se mi líbilo to mít vše na YT, jen přejít do nějaké placené sekce, ale snad to půjde z herohero zrcadlit přes telefon na TV taky jako YT. Na Youtube placené sekci se případně pracuje nebo proč to nejde tam? A ještě jednou díky, taky si myslím, že máme perfektní mistrák jak psal zde kolega ze Slovenska, úroveň všeho kolem naší rally je skvělá, však ewrcresults sledují i světoví jezdci co jsem vypozoroval. Jen tak dál.
8. 4. 2022 20:5151
0 0
Původně napsal MravenecZ
Původně napsal R.Kutej
Petře nepřemýšleli jste o jiných platformách? Patreon, české pickey? Na herohero nedám v životě ani korunu, velmi negativní osobní zkušenost.
Ahoj Rosťo. Přemýšleli. Patreon chce násobně vyšší provizi za to, že videa jsou u něj. Měli jsme je také v hledáčku. Nejjednodušší by bylo zůstat na youtube, ale tam to teď taky ještě nefunguje a provize je velmi vysoká. Nakonec nám z toho vypadl herohero.co/videonovinky. My negativní zkušenost nemáme. Jinak peníze bys posílal nám, jim jen provizi smajlík
JJ patreon jsou trošku zloději. Zkusil bych to pickey. To dělá holka co znám a je fér. Nebo naval číslo účtu, pošlu peníze directsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!