Aleš Holakovský - eWRC.cz
4. 5. 2022 07:10 − 3727× − 5

Jaromír Tarabus na pneumatikách Hankook ovládl RS na Kopné

Klasifikaci Rallysprint série na Rallysprintu Kopná opanoval Jaromír Tarabus jedoucí na pneumatikách Hankook, stejně jako tomu bylo na Rally Vsetín.

V rámci nově vypsané Rallysprint série historiků zase s pneu identické značky dominoval Jaroslav Vančík při premiéře svého krásného BMW M3.

Letošní pohár HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY, který je vyhlášen pro jezdce startující na závodních pneumatikách značky HANKOOK, začal na nedávné Valašské rally. Zde se na pneu této značky nejvíce dařilo Jaroslavu Melichárkovi na Fordu Fiesta RS WRC a Karlovi Trněnému na Fordu Fiesta R5, kteří v silné mezinárodní konkurenci obsadili šestou a osmou příčku absolutně.

Pak už následoval Rallysprint Kopná o uplynulém víkendu. Z celkového počtu 92 převzatých posádek zvolila pneumatiky HANKOOK téměř polovina. V absolutním pořadí Poháru 2+ se nejvýše umístil na sedmém místě zkušený Karel Trněný, kterému se po „valašce“ zadařilo i na Kopné.

Suverénem klasifikace Rallysprint série se však opět stal Jaromír Tarabus, startující netradičně s Jaroslavem Blažkem. Ten na sedačce spolujezdce výjimečně zastoupil obvyklého spolujezdce Daniela Trunkáta. Jaromír Tarabus nad očekávání splnil roli černého koně soutěže, zvítězil ve všech rychlostních zkouškách a všechny ostatní účastníky nechal za sebou bezmála o dvě minuty. Tedy ještě výrazněji, než na podzim ve Vsetíně, kde startoval na pneumatikách HANKOOK poprvé. Zároveň se Tarabus stal vítězem třídy RC4 I.

Do první desítky klasifikace Rallysprint série se na pneumatikách HANKOOK vešli ještě čtvrtý Kryštof Zpěvák, přestoupivší pro letošní sezonu do Fordu Fiesta Rally 4, dále osmý Jakub Jančík (vítěz třídy RN7) a desátý Dominik Jakeš, kteří se zároveň stali s desetisekundovým rozestupem dvěma nejrychlejšími jezdci Opel Adam Cupu. Mezi ně se ještě vklínil další Adam, ale tentokrát Čepela, na Fordu Puma, který se zároveň stal vítězem silně obsazené třídy RN10, z jejíchž čtrnácti účastníků startovali na pneu HANKOOK s výjimkou jedné posádky všichni.

Pneumatiky HANKOOK na Rallysprintu Kopná zcela dominovaly v nově vypsané Rallysprint sérii historických automobilů. Nejen, že je mělo obuto sedm z devítky jejích účastníků, ale posádky jedoucí na pneu HANKOOK ovládly i kompletní stupně vítězů v pořadí Jaroslav Vančík (BMW M3 E30), Stanislav Budil (BMW 2002 TI) a Vratislav Steuer (Škoda 130 LR). Ozdobou soutěže historiků se stalo vítězné BMW M3 E30 rychlého Jaroslava Vančíka, přičemž nápisy HANKOOK na bocích jeho pneumatik byly jedním z mála detailů, podle kterých šlo rozlišit, že nedošlo k posunu v čase o třicet let zpět a že kolem vás právě neprojel legendární Nizozemec John Bosch. Ten s identickým vozem bojoval o vítězství na Barum Rallye i Rallye Bohemia na začátku 90. let.

„Těší nás, že jezdci na našich pneumatikách byli v úvodu sezony ve výsledkových listinách takto výrazně vidět jak z hlediska počtu, tak z hlediska dosahovaných výsledků. Zejména výkony Jaromíra Tarabuse si zaslouží velké ocenění. Také vyrovnané souboje v Čermák a Hrachovec ADAM Cupu, který se i letos odehrává na pneumatikách HANKOOK, byly na Kopné zajímavým sportovním zpestřením“, hodnotí úvod sezony Martin Kamiš, zástupce promotéra poháru a dodavatele závodních pneumatik HANKOOK, a pokračuje výzvou: „Teď přicházejí na řadu pro změnu podniky v západní části naší republiky, takže bych rád vyzval jezdce, kteří naskočí do šampionátu až nyní a plánují startovat na závodních pneu HANKOOK, ať neváhají a co nejdříve vyplní přihlášku do našeho poháru. Pak nejenom, že budou moci soupeřit napříč třídami i šampionáty o výhru v podobě nových pneu, ale zároveň budou moci nakoupit naše pneumatiky za zvýhodněných podmínek.“

Přihlášku a další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete na internetových stránkách: http://www.hankookmotorsport.cz/prihlaska-rally/

I letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY na dálku utkávají jezdci šesti níže vyjmenovaných šampionátů:

Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Rallysprint série historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally a Slovenský Rally Pohár.

Pokud se posádka přihlásí do poháru v rámci více mistrovství, do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022 se jí bude počítat to mistrovství či série, ve kterém nasbírá nejvíce bodů.

V HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022 se tradičně soupeří o hodnotné ceny, které i v letošním roce mohou dosáhnout celkové hodnoty až 125.000,- Kč. Věcnými cenami pro vítěze jsou špičkové závodní pneumatiky HANKOOK:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK
2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK
3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech soutěží.

Komentářů celkem: 5
4. 5. 2022 22:591
0 0
Trochu jako product placement, že. Pro mě podstatná info, že guru mých dřívějších/mladších let Pan Jezdec J. Vančík to toho znovu vlítnul - a v historicích je to stylové. Všichni tam mají rázem problém smajlík Historiky jsem moc nesledoval, teď budu. Go Jarda . ! ?
5. 5. 2022 09:312
0 1
hmm..a já myslel,že vyhrál E.Cais....smajlík
5. 5. 2022 09:443
1 0
Ano.Cas vyhrál celkově ale RSS je vypsána pro dvojkoly.
6. 5. 2022 07:174
0 1
článek vyznívá tak,že vyhrál celou soutěž,protože měl obuty pneu Hankook. smajlík
6. 5. 2022 07:435
2 0
Hned první věta:Klasifikaci Rallysprint série na Rallysprintu Kopná opanoval Jaromír Tarabussmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!