Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 5. 2022 09:57 − 3962× − 0

Chcete si půjčit Yaris Rally1? Možná bude šance

Zatímco M-Sport se v duchu svých tradic a zájmů naplňování měšce nežinýruje svá auta půjčovat, ostatní značky se k tomu moc nemají.


Když se podíváme na v perexu zmíněný britský tým, ten už jednu Pumu Rally1 dokázal prodat Jourdanu Serderidisovi a M-Sport se při té příležitosti netajil tím, že v Cumbrii mají další zájemce na pořízení vozu. Současně také M-Sport staví největší flotilu speciálů, když například v Portugalsku pojede hned pětice vozů s modrým oválem ve znaku. Ostatní značky si svá auta drží pro sebe, avšak jak se nyní nechali slyšet zástupci Toyota Gazoo Racing, v pozdější části sezóny by nemusely být pro zákazníky nedostupné ani Yarisy Rally1. To však bude až ve druhé půlce sezóny, kdy bude podle týmového šéfa Jari-Matti Latvaly reálné, aby tým zvládl obsluhovat pětici speciálů namísto současného kvarteta.

Aktuálně totiž finský tým disponuje vozy, které v prvních třech případech permanentně využívají Elfyn Evans a Kalle Rovanperä spolu s Takamoto Katsutou, jenž však startuje pod hlavičkou TGR Next Generation, tedy jisté obdoby Citroen Junior Teamu z dob nedávných. Jediný Yaris, který nemá svého stálého páníčka je ten s číslem karoserie #6, jelikož se o něj dělí Sébastien Ogier s Esappekou Lappim. No a potenciál pro více jezdců by měl právě případný pátý speciál nasazený pod hlavičkou TGR NG, protože ten by byl primárně pro pronájem. Jak však říká J-M Latvala, rozhodnuto určitě nebude do léta a celá záležitost vyžaduje posvěcení z Japonska: "Musíme se na to pořádně podívat, protože tu je možnost pro nasazení pátého auta na druhou půlku sezóny. Ale musíme první počkat, co na to Toyota a jestli řeknou, že o to mají zájem,"

"Procházíme jednotlivé možnosti, zda můžeme auto pronajmou, ale jak jsem řekl, vše teď záleží na Toyotě jestli o to mají zájem a jestli auto budou chtít pronajmout," uzavírá bývalý tovární jezdec Toyota Gazoo Racing a nyní její šéf. Otázkou je, kdo by se mohl v případné páté Toyotě objevit, protože většina soukromníků, kteří v posledních dobách vozů WRC chtěli půjčit auto, šli do M-Sportu, který měl v tomto nejotevřenější přístup a de facto jediná dvojice soukromníků v posledních letech, tedy již zmíněný Jourdan Serderidis a Lorenzo Berteli již s Pumou Rally1 jeli nebo chtěli. Ale nelze vyloučit, že se může objevit nějaký další zájemce, co by raději využil služeb Toyoty… To nám však ukážou až nadcházející měsíce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!