18. 5. 2022 10:16 − 2496× − 0

Právě vychází magazín Rally 04/2022

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Rallye Šumava Klatovy – Nečekaná rozuzlení v poslední sekci

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký s Janem Hlouškem obhájila prvenství na 56. Rallye Šumava Klatovy. Dramatický souboj o prvenství měl překvapivé vyvrcholení před závěrečnou sekcí soutěže, kdy u Fordu Focus WRC Václava Pecha zkolabovala hydraulika.

Jan Talaš – „Jsem rád za každou chvilku, kterou můžu s motorsportem strávit“

Na to, že uplynulá Rallye Šumava Klatovy byla teprve druhým startem Jana Talaše s vozem specifikace R5, zaznamenal na domácí půdě skvělý výsledek.

Marcel Tuček – Marcello a jeho spolujezdci

Je to neuvěřitelné, ale už je to hodně přes čtyřicet let, co vídáme Marcela Tučka v rallysportu. I na stránkách našeho časopisu už se několikrát objevily rozhovory s touto legendou, proto jsme se rozhodli to tentokrát uchopit za trochu jiný konec.

Rentor Rallysprint Kopná – Erik Cais obhájil na Kopné prvenství

Fryštácký jezdec Erik Cais na voze Ford Fiesta R5 MkII vyhrál 27. ročník RENTOR Rallysprintu Kopná 2022. K obhajobě prvenství mu dopomohl spolujezdec Daniel Trunkát.

Pozvánka Rallye Český Krumlov

Mapa a časový harmonogram divácky oblíbené jihočeské soutěže.

Jan Jinderle – Jihočeský dravec

Miroslav Čabaj + Vladimír Štindl – „Rally je pro nás velká zábava“

EHRC: Historic Vltava Rallye – „Zippo“ obhájil vítězství

Jubilejní třicátý ročník Vltavy se mohl pochlubit výbornou startovní listinou. Současný trend mistrovství Evropy historiků, kde v posledních letech kralují vozy sk. A z devadesátých let, se v Klatovech nepotvrdil. Stejně jako loni zvítězil Ital Andrea Zivian, startující pod pseudonymem „Zippo“, s Audi Quattro z počátku osmdesátek.

Rallye Hořovice – Komárek byl ve svém živlu

Po dvouleté přestávce se Rallye Hořovice vrátila do obvyklé role zahajovací soutěže seriálu ČMPR. I když byla rozprostřena do dvou dnů, posádky se příliš nesvezly. Zejména páteční etapa byla koncipována jako závod do vrchu. Posádky absolvovaly třikrát po sobě krátký výjezd lesem. Není tedy divu, že dominoval zkušený vrchař David Komárek se svým ostrým Lancerem Evo VI.

Clio Trophy by Toksport WRT

Do jaké míry se lze zapojit do bojů mistrovsví Evropy se základním modelem nejnižší kategorie FIA? Na tuto otázku měl odpovědět start redaktora německého časopisu Rallye Reinera Kuhna s Renaultem Clio Rally5 na Azorských ostrovech. Nasedněme tedy do vozu a vydejme se na náročné šotolinové tratě.

Croatia rally – Historie se opakovala, Rovanperä tím šťastným

Podruhé v historii zavítal konvoj světového šampionátu v rally do Chorvatska, podruhé si vavříny odvezla značka Toyota. Tentokrát díky tandemu Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen.

Mikolaj Marczyk – Letošní sezóna bude o sbírání zkušeností

Vlastimil Majerčák prevzal pomyselnú štafetu dobšinského autošportu

Martin Prokop – Se Zdeňkem Jůrkou se na Safari vrátíme

Od Portugalské rally naskočí do seriálu WRC2 jezdec Orlen Teamu Martin Prokop. Navigovat ho bude Michal Ernst, soutěžním vozem zůstává Ford Fiesta Rally2. Kromě představení soutěžáckých plánů jsme se při rozhovoru s Martinem ještě vrátili i k Rallye Dakar.

1982 – Röhrlův mistrovský kousek

Legendární německý soutěžní jezdec Walter Röhrl oslavil sedmého března 75. narozeniny. Z jeho úspěšné jezdecké kariéry vyčnívá sezona 1982, kdy se mu podařil skutečný „Meisterstück“. Před 40 lety dokázal s konvenčním Opelem Ascona 400 porazit tovární jezdce týmu Audi Sport s přeplňovanými čtyřkolkami a vybojoval svůj druhý mistrovský titul.

Autokros CZ

Humpolec
Matschenberg
Jan Brožek: „Jsem hodně soutěživý typ“
Tomáš Vejmola: „Jízdu s kartem si užívám“

Rallykros CZ + WRX

Zónový a republikový šampionát odstartován!
Mistrovství Zóny střední Evropy 2022 začalo ve druhé polovině dubna dvěma závody v maďarské Mariapócsi a polském Slomczynu, které se jely s týdenním rozestupem. V Polsku oddstartovalo také MMČR.

Favorité mistrovství Evropy v rallykrosu

Na klasické rallykrosové trati v maďarském Nyirádu odstartuje letošní ročník mistrovství Evropy. V divizi RX1 se na start postaví téměř pětadvacet jezdců, v divizi RX3 jen třináct. Nechybí ani tři čeští jezdci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!