Pech s Uhlem opět do „Krumlova“

Rallye Český Krumlov se v loňském roce odjela v nezvyklém listopadovém termínu, kdy se po těsném souboji radovala z vítězství posádka EuroOil teamu Pech – Uhel.

Letošní start populární jihočeské soutěže se odehraje v tradičním květnovém termínu.

Soutěžící i diváci tak zažijí v krátké době dva ročníky během půl roku. Trať závodu doznala od podzimu jen minimum změn. Většina rychlostních zkoušek zůstala stejná, a tak bude zajímavé porovnávat rychlost posádek v rozdílných klimatických podmínkách.

„V listopadu to hodně klouzalo, bylo mokro a zima. Teď bude jistě tepleji, ale „Krumlov“ je zase vyhlášený přívalovými bouřkami. Ty jsou v tomto období časté a nás tam nejednou zastihly přímo za jízdy. To pak byl doslova boj o udržení závoďáku na cestě,“ popisuje Pech jun. a pokračuje „Po nedávné „Šumavě“, na které se nám nepodařilo v povoleném čase odstranit závadu na hydraulice a museli jsme odstoupit téměř před cílem z prvního místa, jsme teď byli nuceni pořádně zabrat, abychom stačili Focuse připravit. Nyní máme ve voze kompletně jinou hydrauliku a naší „zlobivou“ zkoumají technici v M-Sportu. Stačili jsme udělat i krátký test a po loňských zkušenostech na vložkách, které nás letos čekají stejné, přestavět tuhost podvozku."

Pech s Uhlem budou na Rallye Český Krumlov startovat již po čtyřiadvacáté a dokázali zde i 5x zvítězit.

„Je to naše oblíbená soutěž, na kterou se vždy těšíme. Fantastická divácká atmosféra jak u trati, tak při vyhlášení na cílové rampě v Jelení zahradě pod Krumlovským zámkem. Zároveň ale máme k této rallye velký respekt a víme, že zdejší rychlostní zkoušky patří k těm nejtěžším z celé sezóny,“ uzavírá Pech jun.

Rallye Č. Krumlov odstartuje v pátek 20.5. v 16:00 hod. diváckou rychlostní zkouškou na výstavišti v Českých Budějovicích. Zde je po celou dobu závodu umístěna i servisní zóna. Cíl je naplánovaný na sobotu 21.5. v 16 hod v českokrumlovské Jelení zahradě po ujetí 466 km.

EuroOil team zve všechny fanoušky motosportu k rychlostním zkouškám této populární soutěže.

Komentářů celkem: 1
19. 5. 2022 12:241
0 0
Snad se zadaří smajlík... . ale jejich fan sekta bude zklamána, tvrdili že Venca přiveze na Krumlov pumu rally1smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!