Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 5. 2022 13:31 − 3468× − 2

Příští sezóna přinese přenosy 24/7

Dočkáme se v MS další mediální (r)evoluce? Promotér plánuje novinku v mediálních výstupech.

Plánů, jak zvýšit medializaci světového šampionátu bylo za poslední roky dosti, vždyť dvě dekády má na křížku Cloverleaf formát soutěží, který pro zvýšení medializace WRC vymyslel tým okolo bosse Prodrive Davida Richardse, jenž na začátku milénia koupil International SportsWorld Communicators (ISC(, jenž držel práva na MS. Plány byly velké, do roku 2005 mělo být MS na vrcholu, poskytovat rozsáhlé mediální pokrytí a souběžně se skutečným sportem měl fungovat i e-sport. Pro zlepšení mediální value soutěží byl zaveden třídění formát spolu s centrální servisní zónou a více či méně tato podoba jednotlivých rally trvá dodnes. Naopak mnohé z Richardsových plánů nejsou skutečností ani o dvě dekády později. Alespoň částečným naplněním snah ISC může být WRC Live, které přináší přenosy ze všech soutěží, avšak pořád nenaplňuje ambiciózní cíle z před dvaceti let. Ale od příštího roku bychom se plánované budoucnosti mohli přiblížit, protože WRC Promoter plánuje spustit televizní kanál s tématikou WRC, jenž by po dobu sezóny vysílal 24/7.

To ostatně serveru DirtFish potvrdil ředitel WRC Promoter Jona Siebel v Portugalsku, kde při tamní soutěži proběhnou akce na upomínku jubilejních 50 let mistrovství světa. "Od příštího roku spustíme rallyový TV kanál vysílající 24/7, který bude nabízet všechny šampionáty. To bude další milník pro nás jako promotéra. Chceme dosáhnout nové trhy a chceme se na ně dostat, takže si jsme poměrně jistí, že plán na nový TV kanál nám k tomu pomůže." A jak doplňuje prezident FIA Mohammed Ben Sulayem, někdejší velmi úspěšný rally jezdec, WRC Promoter bude mít pro tento záměr podporu od Federace: "Chceme zaujmout nové publikum a teď jsme slyšeli plány na nový TV kanál. Naším záměrem je dosáhnout k dalším lidem a chceme zaujmout všechny lidi, kteří budou moci vidět, že rally auta vypadají podobně jako ta, co mají v garáži, ale že to nejsou stejná auta. Nesmíme zapomínat, že tento sport není jen o rychlosti, ale i o zábavě," doplňuje prezident Mezinárodní automobilové federace.

O tom, jak bude nový kanál vypadat, jakou formou bude distribuován a případně za jaký poplatek, to se teprve dozvíme, ale více informací by měly přinést následující týdny. Zajímavé taktéž může být, zda promotér bude na kanále nabízet všechny šampionáty, které má pod svými křídly, tedy nikoliv pouze WRC, ale taktéž ERC a WRX.

Komentářů celkem: 2
19. 5. 2022 16:171
0 0
Jediná možnost jak tento sport dostávat mezi lidi jsou bezplatná media, ale těžko říct , jestli by to k něčemu bylo, protože pravděpodobně většina lidí co to opravdu chce vidět už si za to nějakou formou platí.
19. 5. 2022 18:492
0 0
Podle mě nemůžou nabízet kabelovky jediný kanál za cca 2000Kč. Dají to někam sportovního balíčku za pár stovek a tím pádem to bude pro všechny dostupnější. ALE uvidíme...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!