Jiří Dokulil - eWRC.cz
19. 5. 2022 21:08 − 3046× − 0

Vzpomínkové video – Krumlov před 15 lety

Do startu 49. ročníku Rallye Český Krumlov zbývá už jen několik hodin, a tak si pojďme čekání zkrátit vzpomínkou na krumlovskou soutěž před 15 lety.

Průběh ročníku 2007 do velké míry odrážel charakter tehdejší české rally. O stupně vítězů bojovala armáda „enkových“ lancerů, které sice po éře WRC znamenaly ústup ze slávy, ale domácí špička se s nimi rychle naučila závodit na vysoké úrovni. Z vítězství se radoval „ztracený syn“ Roman Kresta, který se po několika sezonách na zahraničních tratích pomalu vracel k pravidelné účasti na českých tratích. Jeho tehdejší krumlovské vítězství bylo třetí ze sedmi výher, kterých na této soutěži dosáhl, a první, jež vybojoval s Petrem Grossem po boku.

Zbylí spolufavorité se na trati dlouho neohřáli. Pavel Valoušek havaroval už na úvodní Zátoni a Václava Pecha zradila o čtyři erzety dál hnací hřídel. Atraktivní jízda charakterizovala výkon stříbrného Karla Trojana, který za vítězným Krestou zaostal o více než tři minuty. Dramatickou koncovku měl duel o bronz. Čistě jedoucí Václav Arazim mocně stahoval ztrátu po defektu pneumatiky a v závěru jezdil výtečné časy. Na nejrychlejšího „dvoukolkaře“ Josefa Petáka (se současným Cliem S1600 Honzy Dohnala) mu ale necelé dvě sekundy nakonec chyběly.

Pětatřicátý ročník jihočeské soutěže provázelo typicky krumlovské počasí, které účastníkům nabídlo pestrý mix podmínek od suchého a mokrého asfaltu, až po nevyzpytatelné blátivé úseky. Zavzpomínat na souboje na trati můžete prostřednictvím záběrů Jana Olejníčka, tehdejšího kameramana TV magazínu MotorTiP.

Z dodnes aktivních soutěžáků ve videu najdete nejen Karla Trojana a Josefa Petáka, ale i třeba Jaromíra Tarabuse, který dojel za volantem ignisu jedenáctý absolutně a druhý mezi „předokolkami“. Uvidíte i Petra Zedníka, Antonína Tlusťáka, Jiřího Navrátila, Petra Bryndu, Vlastimila Hodaně, anebo manžele Trojanovy, kteří dojeli na domácích tratích na výtečném osmnáctém místě absolutně a první ve třídě N2. Zajímavostí je, že krumlovští pořadatelé tehdy poprvé zařadili do programu erzetu na českobudějovickém výstavišti, kde proběhla i exhibice historických vozů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!