Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 6. 2022 13:57 − 2629× − 0

Breen: Sardinie byl výsledek, který jsme potřebovali

Craig Breen dokázal na Rally Sardegna vylepšit své dosavadní letošní maximum, když dovezl svou Pumu Rally1 na druhé příčce.

Návrat na pódium znamenala pro M-Sport uplynulá rally na Sardinii, když týmová jednička Craig Breen dovedla Pumu Rally1 na stupně vítězů, konkrétně na stříbrný stupínek. Pro irského jezdce se jednalo o druhý výsledek na pódiu v letošní sezóně (po třetím místě na úvodní Rallye Monte Carlo) a po nepříliš úspěšném Portugalsku, kde M-Sport bral až chvost nejlepší desítky, se jednalo o kvalitní výsledek i pro cumbrijský tým. Ale zpět k Breenovi, poté, co v Portugalsku dle svých slov úplně konkurenci nestíhal, na Sardinii to vzal za správný konec a už na začátku druhé etapy se propracoval na druhou příčku, kterou si následně hlídal až do konce. Byť sice v soutěži zajel jen jeden nejrychlejší čas, dokázal celkem pravidelně dokončovat mezi pěticí nejrychlejších a pohlídat si svůj náskok na třetího Daniho Sorda. Jak ostatně sám jezdec říká, byl to výsledek, který potřeboval a který ukázal, že tým jde správným směrem.

"Teď jsme měli pár náročných soutěží, kde jsem se trápil a možná to šlo směrem, kam jsem nechtěl. To se nám teď povedlo otočit. Na Sardinii jsem hned od začátku cítil jistotu. Snažil se to brát v poklidu a nechat auto dělat to, co má. Hned od začátku jsme věděli, že Puma je rychlé auto. Teď se s nadšením dívám na další program a už teď se těším na Safari rally. Cítil jsem, že na drsnějším povrchu jsme tu zajížděli lépe a to jsem nikdy dřív na tomto druhu povrchu necítil jistotu. Takže pro několik nadcházejících rally můžeme mít dobré vyhlídky," říká Craig Breen.

Díky výsledku ze Sardinie získal irský jezdec zpět část ztracené sebedůvěry a s ohledem na nadcházející soutěže, které zná přeci jenom lépe, nahlíží na další část šampionátu optimističtěji: "kromě Keni nás pak čekají soutěže, které mi vyhovují a se kterými mám předchozí zkušenosti. Takže je bez debat, že Sardinie byla dobrým zakončením této části sezóny a už se těším na nadcházející část. Ale abych byl upřímný, nikdy v minulosti jsem nebyl v pozici jako teď. Vidím progres a mohu jej pozorovat celou dobu. Musím se proto zamýšlet nad tím, kam dál se ještě dokážeme posunout." dodává irský jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!