Hlavní je pokora mezi pořadateli v našem státě

Výňatek z rozhovoru s nejmladším českým ředitelem rally v ČR.

Kamil Bartoš je ředitelem Podorlické rally. Ve svých 25 letech je nejspíš nejmladším ředitelem rally v České republice, možná i jakéhokoliv motoristického závodu. Říká, že není žádný sólista a za úspěchem všech třech ročníků Podorlické rally stojí práce celého týmu z Podorlického autoklubu. Proto se nechce zviditelňovat rozhovory na kameru. Pro časopis Rally udělal výjimku a na několik otázek odpověděl. Celý rozhovor najdete v magazínu, který vyjde před Rally Hustopeče.

Kdo vás přivedl k motoristickému sportu?

"K motorsportu mě přivedl strejda v roce 2013 na Rally Orlické hory. Ještě v tom samém roce jsem jako pořadatel absolvoval Matrix Rally Kostelec nad Orlicí. O dva roky později jsem postoupil na pozici zástupce vedoucího RZ, to bylo také na Orlických horách. A později při Rally Sudety jsem dělal vedoucího rychlostní zkoušky. Sranda byla, že jsem v té době ještě neměl řidičák a kamarád mi dělal osobního šoféra. Defacto jsem odkojený v ČMPR."

Na fotografii zleva: Kamil Bartoš, ředitel, Libor Kubista a Jiří Chalupný, zástupci ředitele, Jarda Korec, fanoušek a kamarád, Petr Steklík, člen organizačního týmu, chybí Milan Stehura, vedoucí PR a marketingu.

Kdo ve vašem týmu řídí dělbu práce?

"Dělba práce je většinou o domluvě. Každý má na starosti něco jiného, a tím že každý v něčem vyniká a rozumí konkrétní věci, tak to do sebe zapadá a funguje. Já dám dohromady povolení, Jirka Chalupný má na starosti administrativní stránku a technické přejímky. Libor Kubista a já se pak staráme o průběh rally. Aby vše v sobotu klapalo, jak má. Milan Stehura letos odvedl skvělou práci při shánění sponzorů. Synergie pak odpovídá výsledku. I když je za oponou soutěže kalup."

Jak složitě se ve vašem regionu shánějí tratě?

Rok od roku je to těžší a těžší. Ale Jirka Chalupný má na tratě čich. I když to někdy nedopadne podle naších představ, tak se pokoušíme co nejvíc přiblížit původně zamýšlené koncepci. Nejlepší jsou místní skalní fandové motorsportu, to se povolení od dotčených obcí shánějí snáz. Ale ne vždy tomu tak je.

Co by si pořadatelé Podorlické rally přáli do budoucna?

Přáli bychom si udržet nastavenou laťku a po malých krůčcích opilovat hrany a posouvat se dál. Aby se soutěž líbila posádkám, divákům a našla si v našem regionu místo, kdy se jeden den v roce rozburácejí zavodní automobily na rychlostních zkouškách. A to hlavní, ať se nic vážného nestane.

A z hlediska Českomoravského poháru rally?

Českomoravský pohár by měl zůstat takový, jaký je. Být pro posádky odrazovým můstkem do výších soutěží, udržet si různorodost ve startovním poli a závodění za pár korun. A za mě je nejhlavnější pokora napříč pořadateli v našem státě. Ať už mezi námi v ČMPR, tak na straně Autoklubu ČR. Je mi jasné, že naše rally je lehčí na organizaci ve srovnání například s Barum Czech Rally Zlín, ale i tak děláme stejnou věc.

Videa, fotogalerie, články hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!