17. 6. 2022 09:38 − 2321× − 0

Korábský slalom láká republikové mistry i účastníka Dakaru

Pro oba soutěžní dny zbývá již jen pár volných míst.

Uzávěrka elektronických příhlášek na Automobilový slalom pod Korábem ve Kdyni – Mistrovství České republiky, Českou trofej Junior a volný závod amatérů – je v pondělí 20. června o půlnoci. Pak je možnost dopřihlásit se na místě, nicméně je to dražší varianta přihlášení. Chtěli byste si kopec vyzkoušet i Vy? Můžete! Stačí vhodný (i civilní s STK) vůz, helma a přihláška.

Pod Korábem se závodí v sobotu 25. i v neděli 26. června 2022. Po dvou tréninkových jízdách přijdou po obědě na řadu tři měřené jízdy, ze kterých se ta nejhorší škrtá. Nejrychlejší součet zbylých dvou jízd nám ukáže na vítěze Automobilového slalomu pod Korábem ve Kdyni. Detaily najdete v dostupném dokumentu Zvláštní Ustanovení.

Svoji přihlášku vyplnil republikový šampion z let 2017 a 2018 mezi historickými vozidly. "Koráb mám doma za rohem, ideální možnost, jak provětrat novinku v naší dílně – Lancer Evo III od samotného Waltera Röhrla. Zjistíme, co vlastně tahle kráska umí," říká o svém startu se zajímavým vozem Jan Frei. Nechybí ani ostatní mistři slalomových disciplín: Antonín Červenka, David Migdal, Dušan Šurýn, Pavel Paseka, místní Břetislav Šindelář nebo další. Čas tlačí účastníka letošního Dakaru – Jakuba Jiřince – který připravuje na autoslalom u Kdyně své BMW.

Motory pod Korábem zaburácí již příští víkend. Dobrou zprávou je, že v blízkosti startu (u koupaliště) budou dva stánky s občerstvením, aby diváci ani startující nestrádali.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!