22. 6. 2022 05:42 − 3185× − 0

Radouňská rallye již tento víkend

Již 3 letošní pokračování ČMPR zajistí Radouňská rallye, která se od letošního roku jede jako Memoriál Františka Michálka.

Pořadatelé si nemohou stěžovat na nezájem posádek, vždyť startovní listina byla naplněna za méně 1 den a muselo dojít k navýšení propustnosti tratě.

Vše se povedlo a na start se může postavit celkem 141 posádek v hlavním startovním poli. Jako je tomu pravidem na soutěžích ČMPR, tak i v Radouních je zajištěno velice kvalitní a pestré startovní pole. V poměru přibližně 50:50 jsou zastoupena auta historická a soudobá.

Můžeme vidět v akci nejnovější techniku v podobě Fabia Rally 2 Evo až po krásné Trabanty a Wartburgy. Dále si můžete užít plejádu historických škodovek, početnou skupinu vozů nejsilnější třídy A4, velice krásné vozy třídy A3 v pohonem přední nápravy a dvoulitrovým motorem. Muziku budou tvrdit určitě populární „malorážky“ ve třídách A2, A1 a H5, kterou jsou každoročně ozdobou soutěže a řada jezdů z těchto tříd zajíždí velice kvalitní časy. Konkurence ve třídách historických vozidel nemá obdoby a například v nově vypsané třídě H Classic startuje 12 aut. Dále nás těší stále vzrůstající zájem zahraničních posádek z Polska a Německa.

Jako ochutnávku si pro Vás Radouň Motorsport ve spolupráci s Pavlem Marešem připravili upoutávku ve formě představení několika zajímavých míst na trati letošní rallye.

Všechny informace ohledně konání můžete nalézt na www.radounmotorsport.cz nebo na týmovém facebooku.

Ještě jedna prosba na závěr. Při sledování rallye dbejte pokynů pořadatelů, kteří svoji práci nemají jednoduchou a my si moc vážíme jejich podpory. Stejně tak, jako si vážíme podpory celé české rallye veřejnosti.

Společně si držme palce, ať máme na letošní Radouňskou rallye jen ty nejkrásnější zážitky a Rally zdar.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!