22. 6. 2022 14:58 − 1528× − 0

Virtuální šampionát KOWAX RBR-CUP startuje v září!

Nejstarší šampionát na světě ve virtuální závodní hře Richard Burns Rally je český RBR-CUP, který v září vstoupí do své 18 sezony!

Série RBR-CUP zastupuje pro novou sezonu tři platformy, hlavní bude KOWAX RBR-CUP 2022/2023, který odstartuje v září, dále se vrací nově mezinárodní PALMIRA RBR SPRINT CUP 2022/2023 a ve spolupráci s maďarskou komunitou hry Richard Burns Rally aktuálně probíhá šampionát IRC 2022, kde je přihlášeno dle licencí bezmála 600 jezdců. Za celým projektem RBR-CUP od počátku stojí dnes už sváteční rally jezdec Martin Bujáček se svým Palmira RBR Teamem.

V minulé sezoně bylo odjeto 10 závodů a mistrem se po roční pauze stal opět Martin Bujáček startující s vozem Hyundai i20 Coupe WRC, stříbro vybojoval Honza Orlita se stejným vozem a bronz získal Kuba Doležal s Citroenem C3 WRC. Souboje jezdců na špičce jsou každým závodem víc a víc vyrovnané a pro novou sezonu se máme na co těšit, protože do šampionátu vstupuje opět plno nových jezdců a silných hráčů. Mistrem ve skupině vozidel R5/Rally2 se stal Jakub Hoffmann, před Pavlem Steinerem a bronz si odvezl Štěpán Paulát. Předohraby ve skupině RC4 kde jedou vozidla Rally4 a R2 vyhrál Radim Krejčík po hezkém souboji s týmovým kolegou Michalem Dohnalem, třetí dojel v sezoně Vladimír Dlouhý. Dnes už legendární vozy WRC z let 2005 až 2010 ovládl Lukáš Večeřa s krásnou Škodou Fabia WRC, druhý byl Tomáš John s Citroenem C4 WRC a bronz bere Roman Zbořil. Krom hlavních skupin se jelo v sezoně i několik poháru. Pohár vozidel skupiny RC3 vyhrál Max Kahánek, silné vozy RGT ovládl Vladimír Skoupil, produkční vozy Stanislav Juřica a S2000 cup Standa Hladík. V týmech zvítězil Grizzly Racing před Auto UH RBR Teamem, bronz bral Fados Motorsport.

Organizátor série RBR-CUP přinesl během posledních dvou let pro komunitu mnoho nových rychlostních zkoušek od skvělých Biskupic z Barum Rally kde si tvorbu vzal na starost Jan Kadeřábek, domácí Uherskobrodskou rz Olšava dělal Myra43, pod celý areál v Kopřivnici nebo projekt Rz u obce Bánov se autorsky podepsal Miro Kurek ze Slovenska. Další projekt více než 20 km ostrých zkoušek z české rally se připravuje a bude představen se startem nové sezony. Prozatím se dá zveřejnit, že se nebude jednat o rychlostní zkoušku ze Zlínského kraje.

„Další sezona klepe na dveře a opět se velmi těším na další nové výzvy a zážitky. Velmi si vážím podpory jezdců a silné startovky v RBR-CUPu i dalších pohárech co pořádáme. RBR-CUP má dnes už velkou historii a jsem rád, že spojení s partnery funguje. Pro letošní sezonu pokračuje mediální spolupráce s eWRC.cz za to díky Shackimu, hlavním partnerem je nově společnost KOWAX Martina Vlčka tomu patří také velký díky! Chystáme opět nový projekt ve tvorbě rz pro tuhle hru, kterou milujeme. Od 15.6 se spustila Registrace jezdců a už dnes máme přes 100 přihlášených, což je skvělé! Díky všem kdo podporuje RBR-CUP a závodí spolu s námi,“ dodal hlavní organizátor a vítěz posledního ročníku Martin Bujáček.

Všechny informace o virtuálním závodění najdete na webu www.rbrcup.cz nebo na českém pluginu kde se závodí rbr.onlineracing.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!