Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
7. 7. 2022 11:16 − 9951× − 7

Druhá šance pro Peugeot 306 Maxi KIT od Loeba

Jan Dohnal s Ivo Vybíralem mají před sebou start na Rally Bohemia s francouzskou dvoukolkou Peugeot.

Tento příběh, který se právě má začít odehrávat na Rally Bohemia, se začal odvíjet už loni před Rally Pačejov. Právě sem před rokem Jan Dohnal avizoval příjezd legendárního Peugeotu 306 Maxi KIT, jedné z nejlepších rallyových dvoukolek všech dob. Do Pačejova po problémech nakonec tým Sebastien Loeb Racing auto přivezl a Jan Dohnal strávil za jeho volantem několik desítek testovacích kilometrů. Na rychlostní zkoušce Pačejova však neujel s Peugeotem ani jeden ostrý metr. Motor francouzské rakety se totiž poroučel ještě na shakedownu a v okolí Pačejova zavládlo smutno. Netrvalo ale příliš dlouho, protože hned na místě se Honza Dohnal s týmem devítinásobného mistra světa v rally dohodl, že takto příběh skončit nemůže. Slovo dalo slovo a Peugeot 306 Maxi KIT týmu Sebastien Loeb Racing je v ČR zpět.

Máme před sebou start Rally Bohemia a ve startovní listině se skví posádka Jan Dohnal – Ivo Vybíral a v kolonce auto najdeme Peugeot 306 Maxi KIT. „Čeká nás všechny reparát za loňský Pačejov. Už loni v Pačejově se mi v hlavě rodil plán, že tenhle maxi KIT musím zažít na skutečné rally a podle mě jedny z nejhezčích tratí v českém šampionátu mívala vždy Rally Bohemia. Proto jsme se s týmem Sebastien Loeb Racing domluvili, že reparát proběhne tady. Vše bylo domluvené a připravovali jsme se na týmový vrchol sezóny. Jsme soukromý tým, který si letos vybírá starty na soutěžích podle toho, kde se nám to líbí a kde nám start s naším týmovým Renaultem Clio S1600 dává smysl. Závodíme v divizi 2 a do mistráku nemáme možnost bodovat. Nedává nám tedy smysl, abychom startovali na všech soutěžích. Bohemka, ale byla vybrána jako něco mimořádného, co si všichni chceme užít,“ vysvětluje Jan Dohnal.

Skvostný automobil, který v době své největší slávy dokázal na kvalitním povrchu zle potrápit tehdejší dvoulitrová WRC je i dne považován za absolutní vrchol mezi dvoukolkami, které v rally závodí. Pokud se budeme bavit o autě, které dokáže přinést maximální jezdecký zážitek pro řidiče, tak Peugeot 306 Maxi KIT obsadí čelní příčky zcela jistě napříč všemi kategoriemi a koncepcemi vozů. Potvrzuje to mimo jiné mistr Loeb, který si jistě může vybírat, v čem by chtěl závodit na nejrůznějších volných závodech, kterých se občas účastní. Loeb však pravidelně usedá do maxi kita od Peugeotu a ví proč. „Je to nádherné auto, a technika, která vzbuzuje emoce a dokáže jí připravit jen pár týmů na světě. I letos to s naším startem na Bohemce nebylo vůbec jednoduché. Autu chyběla důležitá součástka v nově poskládaném motoru, který je dílem renomované firmy Pipo Moteurs připravující motory i pro některé tovární týmy. Dva týdny před Bohemkou jsme dostali od týmu zprávu, že motor není nachystaný a hrozí, že se bude muset reparát odložit. Teď už je ale vše jasné a nový motor se podařilo poskládat a máme auto k dispozici. Je to velká čest a pocta pro celý náš tým a já chci moc poděkovat všem našim partnerům, kteří se na projektu podíleli, jmenovitě firmám SVK Elektronik, Gramex, Ercesa, Enteria, Mercator, a Ventio“ dodává Jan Dohnal, kterého ještě před startem Rally Bohemia čeká ostrý test Peugeotu 306 Maxi KIT.

Diváci se mohou těšit na Peugeot 306 Maxi KIT s posádkou Jan Dohnal – Ivo Vybíral nenadcházející Rally Bohemia, která odstartuje v pátek 8. Července superspeciálkou v Sosnové u České Lípy a posádky pak čekají dvě etapy, sobotní a nedělní na tratích v okolí Mladé Boleslavi a v podhůří Jizerských hor.

Komentářů celkem: 7
IM
7. 7. 2022 13:42
1 0
Alespoň nějaká třešinka v letošní startovce. Snad už to klapne a bude nám při průjezdech naskakovat o víkendu husí kůže. smajlík
7. 7. 2022 14:11
1 0
Každé zpestření v našem Fabia Cup vítáno.
7. 7. 2022 15:01
0 1
imprez: proti někdejšímu EVO IX cupu je Fabia cup zlatýsmajlík
7. 7. 2022 15:05
1 1
Tak já jsem rád za Fabia cup ... furt je to plnokrevnej závoďák ... Co tady budou někteří jedinci psát za pár let až jediný co bude slyšet tak budou centrály ze servisu smajlík
7. 7. 2022 15:53
0 0
To už budou ti co nepoznali "normální auto"
7. 7. 2022 17:22
0 0
Držím palce, ať se daří a auto dělá radost posádce i divákům až na cílovou rampu smajlík
7. 7. 2022 17:30
1 1
Každé zpestření autem, které imprez zajistí a zaplatí je vítáno.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!