20. 7. 2022 06:45 − 4159× − 2

Tratě jubilejní Rally Vyškov jsou odhaleny

Autoklub České republiky schválil zvláštní ustanovení jubilejního třicátého ročníku Rally Vyškov.

Spolu s tím došlo k odhalení rychlostních zkoušek a časového harmonogramu. XXX. Rally Vyškov se bude skládat stejně jako loni z osmi rychlostních zkoušek rozdělených do dvou sekcí, přičemž v každé sekci soutěžní posádky absolvují jeden průjezd každé z nich. Jde o známé úseky z minulosti, ovšem s několika úpravami. Trať Rally Vyškov letos zavítá na rychlostní zkoušku Hlubočanskou, Ivanovickou bránu, Račickou a Podivickou.

„Jsme rádi, že se nám povedlo letos znovu vrátit rychlostní zkoušku Ivanovická brána. Loni nám v tom bránil rozestavěný most v Ivanovicích, který je nyní už hotový. V její závěrečné části jsme trasu změnili a povedlo se nám jí i prodloužit,“ komentuje trať ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek a dodává: „Podivickou letos pojedeme v protisměru. Trochu nás mrzí, že jsme se nedostali do vojenských lesů, kde jsou krásné úseky. Existují však objektivní příčiny. Rozsáhlé deště tam zničili vozovku a v části bývalé kuchlovské rychlostní zkoušky se stále vyváží dřevo a není možné tam jet. Zbytek zůstal téměř beze změn.“

Celková délka tratě, která na posádky čeká, je téměř 74 měřených kilometrů. Jak už bylo dříve avizováno, slavnostní start a cíl proběhne letos nově na Masarykově náměstí ve Vyškově, servisní zóna zůstává na vyškovském letišti.

„Starostové na Vyškovsku jsou vůči nám vstřícní. Jednáme s nimi dlouho a nikde jsme neměli problémy při vyřizování potřebných povolení. Někde jsme se dokonce zúčastnili veřejných zasedání zastupitelstev a hovořili jsme s místními obyvateli,“ dodává předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

Příjem přihlášek bude spuštěn 1. srpna a bude probíhat klasicky prostřednictvím již ověřeného informačního systému Autoklubu České republiky.

Další novinky budou pořadatelé postupně zveřejňovat v nejbližší době. Veškeré informace o Rally Vyškov 2022 jsou průběžně aktualizovány na webové stránce www.rallyvyskov.cz. Zajímavý obsah je možné sledovat také na profilech Rally Vyškov na Facebooku nebo Instagramu.

Komentářů celkem: 2
20. 7. 2022 08:181
0 0
Kuchlov mrzí. Snad se někdy podaří a tahle nádherná RZ bude opět součástí. smajlík
20. 7. 2022 19:452
0 0
Děkuji za fotku v článku. Uwe forever! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!