24. 7. 2022 15:44 − 9820× − 2

Zemřel Petr Čečil

V pátek po krátké nemoci zemřel z pohledu motorsportu celkem výjimečný člověk.

Petr Čečil věnoval 50 let svého života motoristickému sportu a všemu co s tím souvisí. Za 50 let průběžně střídal běžné i mimořádné úlohy.

Působil v týmech Automotoklub Mariánské Lázně, CHODOS TEAM, Autospektrum 2000. Původně byl hlavně spolujezdec, později také jezdec, mechanik, pořadatel, apod. Na eWRC má registrováno 137 startů s mnoha jezdci a 10 také jako samotný jezdec. Největší spolujezdecké úspěchy dosáhl v týmu Chodos s Vladimírem Šnajdrem a legendární 130 RS.

Jako jezdec se účastnil rally, závodů do vrchu a také okruhů. Snažil hlavně předávat své bohaté zkušenosti ze sportovního prostředí. Velmi významná je Petrova činnost ve firmě Autospektrum 2000. V letech 1993 – 2003 firma postavila 150 závodních vozů do ČR a dalších evropských zemí. Zde působil 10 let v roli technika a koordinátora výroby. Jeho profesionalita ho předurčila k plnění úkolů pro Romana Krestu, Martina Knajzla, Vlastu Hodaně.

Významná byla také jeho činnost pro Škoda Motorsport. Nelze opomenout využití jeho talentu při stavbě prototypů pro seriály Pick-up FREESTYLE a SKODA Octavia cup. Kolotoč deseti let 1993-2003 lze těžko popsat i pochopit. Dvanáct hodin denně – telefony-dílna-auto-závody-testování ! V motoristickém prostředí zanechal svojí činností a přátelským vystupováním nesmazatelnou stopu.

Celá kariera byla velmi bohatá a nelze ji popsat několika slovy tak, aby se něco důležitého nezapomnělo. Bohužel označení ikona si neužíval moc dlouho. My na tebe ale nikdy nezapomeneme. Díky za vše, co si pro nás udělal!

Komentářů celkem: 2
24. 7. 2022 16:37
0 0
Velice smutná zpráva... Já budu na Petra Čečila vzpomínat hlavně v souvislosti s obdobím, kdy závodil s Ladislavem Henzlem - byli nesmírně příjemná a nesmírně rychlá posádka. Když jsme se ještě s tátou podíleli na přípravě vyškovské a tišnovské rally, vždy jsme se na ně těšili.
24. 7. 2022 20:57
0 0
upřímnou soustrast rodině... RIP.. byl vždy v dobré náladě
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!