Podióvé vyplnění prázdninové pauzy

Posádka Samohýl ŠKODA Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča v pauze mezi Bohemií a Barumkou rozhodně nezahálela.

V polovině července obsadila druhé místo na rakouské Rallye Weiz, o tomto víkendu zvítězila na Rallysprintu Fulnek – Odry. Tam zároveň zajela na šesti rychlostkách pět nejrychlejších časů.

Týmový plán před očekávaným vrcholem sezóny zlínskou Barum Czech Rally zavedl týmovou posádku do Rakouska. Rallye Weiz byla čtvrtým podnikem European Rally Trophy – Central a šestým kláním rakouského šampionátu. Proti konkurenci našich jižních sousedů nešli Březík s Krajčou v úvodu do přehnaného rizika, navíc vidina deště se projevila na nesprávné volbě pneumatik. Ale brzy se z pátého místa díky dvěma nejrychlejším časům vyhoupli až za rakouskou jedničku Hermanna Neubauera. Podobnou strategii aplikovala posádka Samohýl ŠKODA Teamu i v druhé etapě. Ta je sice na chvíli odsunula na třetí místo za domácího Günthera Knoblocha, finiš závodu však opět proběhl v jejich režii. Zvítězili ve třech závěrečných zkouškách. Po předposlední už figurovali zpět na druhém místě, které si s přehledem pohlídali až do cíle.

„Tamní tratě byly naprosto odlišné, něco na styl Bohemie. Navíc bylo těžké konkurovat domácím, kteří je dokonale poznají. Jelo se na hodně klouzavých asfaltech, kde moc nefungovalo naše aktuální nastavení. Auto jsme museli hodně změkčit. První průjezdy jsem si tak řadu pasáží vždy trochu osahal, v druhých jsme se snažili ztrátu dohánět, což se nám dařilo. S výsledkem jsme byli moc spokojeni, hlavně to byla další cenná jezdecká zkušenost,“ okomentoval rakouský start šestadvacetiletý jezdec.

Poslední ostrou generálkou na Barumku byl start na Rallysprintu Fulnek – Odry, kde Březík s Krajčou obhajovali druhé místo. Letos stál proti posádce Samohýl ŠKODA Teamu vítěz z Kopné Erik Cais a právě on vstoupil do závodu vítězným časem. Na dvojce však chyboval v retardéru, čímž se Březík s Krajčou ujali slibného vedení. Do konce závodu pak opanovali všechny měřené testy a zvítězili s více než půlminutovým náskokem před Štajfem a Caisem.

„Prioritně jsem start bral jako přípravu na Barumku, s cílem najet další kilometry a vyzkoušet si ještě nějaké varianty nastavení, abychom byli stoprocentně připraveni pro zlínský start. Ale samozřejmě porovnat se s Erikem, jenž jezdí vrcholný seriál WRC2 Junior je vždy zajímavé a byl jsem rád, že jsme drželi jeho tempo. Něco jsme jen ztratili na úvodní zkoušce, kde jsem udělal drobné jezdecké chybičky. Pak naopak v retardéru chyboval Erik, jinak jsme jeli celý závod vyrovnaně, za což jsem byl moc rád. Fulnecké tratě byly hodně rychlé, ale i to je pro jezdce super, je potřeba navnímat za volantem i tyto extrémní rychlosti. Nasazené tempo jsme se pak snažili držet po celý závod. To, že nám to ve výsledku stačilo na pět nejrychlejších časů, bylo o to více povzbuzující. Vítězství patří celému týmu a už se moc těšíme na zlínské tratě,“ okomentoval vítězný start ve Fulneku Adam Březík.

Poslední přípravou Adama Březíka s Ondrou Krajčou na zlínskou Barum Czech Rally Zlín 2022, kde bude startovat se startovním číslem 14, bude účast na oficiálním testu organizovaným zlínským pořadatelem ve středu 24. srpna v okolí Halenkovic.

Komentářů celkem: 1
15. 8. 2022 19:39
1 0
Pěkný výkon a parádní časy v porovnání s Erikem.Gratulace a už se těším na tvé výkony na Barum rallye.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!