16. 8. 2022 19:28 − 2234× − 1

Atyko Rally Team vítězí i ve Fulneku a titul bere s předstihem

Posádka Jiří Hladík – Richard Lasevič dokázala zvítězit ve všech závodech a o titulu se rozhodlo už na Rally Fulnek, ale v závěru to byly nervy…!

„Zdejší závod jsem nikdy neabsolvoval, ale pro Richarda je Rally Fulnek doslova domácí soutěží. Trať byla hezká, rychlá a nejvíc jsme se těšili na doslova úžasnou RZ Odry. Před startem nás tradičně potrápila meteorologická situace, ovšem po celou dobu závodu nekáplo a nám se povedla volba pneumatik parádně. Po první rundě jsme s dostatečným náskokem drželi první příčku, ale chtělo se nám závodit. Tak jsme v druhé sekci ještě přidali, abychom udělali radost sobě, fanouškům a divákům u trati. Všechno šlo krásně, ovšem při nájezdu na poslední vložku Richard začal odpojovat z helmy kabel od interkomu a já začal tušit problém. No jistě – vybitá baterie v komunikaci. Poslední rychlostní zkouška byla zastavená, tím pádem nebyl problém baterii vyměnit – hurá! Nicméně po výměně interkom fungoval ani ne dvacet vteřin a ticho… Vzhledem k tomu, že už jsme najížděli na start, tak bylo jasné, že Odry pojedeme bez diktátu spolujezdce na oči – to jsme vážně nechtěli… No nic, vyrazili jsme do poslední vložky a Richard se snažil překřičet diktátem rozpisu vytočený motor, ale příliš se mu to nedařilo. O to větší bylo překvapení v cíli, když se nám ještě podařilo zvýšit náskok a zajet devátý čas absolutně v Rallysprint sérii."

„Na náměstí ve Fulneku jsme se tak mohli radovat nejenom z vítězství v rally, ale v předstihu i z celkového vítězství v kategorii RC5. Richard si ovšem radost ještě vylepšil na předávání pohárů, kde byl středem pozornosti všech fotografů se svým vnoučkem v náručí, který byl pochopitelně taktéž oblečen v závodní kombinéze – zkrátka hrdý dědeček. Rally Fulnek byla pro nás prostě úžasná a určitě se sem budeme rádi vracet. Závěrem děkujeme všem našim partnerům a řediteli soutěže Jardovi Tomaštíkovi, který vyhověl našim prosbám. Velký dík si zaslouží také Filip Košťál a Zdeněk Vrátníček za servis vozu při závodech. "

„Zdravíme a děkujeme všem divákům a fanouškům, kteří se na nás mohou těšit i o prvním zářijovém víkendu na Rally Vyškov.“

Za Atyko Rally Team
Jiří Hladík

Komentářů celkem: 1
17. 8. 2022 14:201
0 0
Jiřičku, kamaráde, velká gratulace.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!