28. 4. 2004 00:00 − 2499× − 0

Jan Kopecký před Rallye Matador Tatry

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek se pečlivě připravuje na Rallye Matador Tatry. Součástí příprav byl i předstartovní test vozu Škoda Fabia WRC.


foto: Michal Moc

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek se pečlivě připravuje na Rallye Matador Tatry. Součástí příprav byl i předstartovní test vozu Škoda Fabia WRC. Celý tým by rád navázal na úspěšné vstoupení a především kvalitní výsledek z úvodní soutěže Mezinárodního Mistrovství ČR v rally, kterého posádka Škoda Matador teamu dosáhla na Jänner Rallye. Škoda Fabia WRC projela v Rakousku cílovou rampou na druhém místě a posádka Jan Kopecký – Filip Schovánek byla nejrychlejší posádkou z Čech.

„Při dnešním testu jsme se soustředili na průjezdy zatáček a především vyladění vozu pro nájezd do zatáčky, její průjezd a výjezd ze zatáčky. Vyzkoušeli jsme více variant nastavení a s konečným naladěním vozu jsem spokojen,“ zhodnotil test Jan Kopecký.


foto: Michal Moc

Souboje o body z Rallye Matador Tatry se odehrají na území České i Slovenské republiky. Charakter rychlostních zkoušek se bude v obou etapách soutěže určitě lišit. „Rychlostní vložky budou v sobotu techničtější a v neděli budou spíše rychlejší. Rozpis bude pro sobotní etapu složitější, ale ani nedělní etapa nebude vůbec jednoduchá. Bude třeba pečlivě vyznačit případné nečistoty v rychlých nájezdech do zatáček,“ řekl Filip Schovánek a Jan Kopecký informace o erzetách doplnil: „V sobotu na nás čekají velmi pěkné rychlostní zkoušky. V neděli je třeba se vyvarovat chyb v příjezdech do retardérů a vyrovnat se s velmi kluzkým asfaltem v některých pasážích trati.“

Jan Kopecký si připsal na své konto po dvou odjetých soutěžích 24 bodů a patří mu průběžné 4. místo v seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR v rally. Po velmi pěkném druhém místě v Jänner Rallye dokončil Mogul Šumava Rallye na 18.místě a stejně jako většina ostatních jezdců s vozy specifikace WRC skončil na soutěži plné omylů daleko za svým očekáváním.


foto: Michal Moc

„Samozřejmě bychom rádi dosáhli na soutěži, která nese jméno našeho hlavního partnera Matadoru Púchov, pěkného výsledku. Rallye však bude náročná a všichni naši soupeři si budou chtít odvézt co nejvíce bodů. Pro konečný úspěch bude třeba podat soustředěný výkon, vyvarovat se zbytečných chyb, vyhnout se technickým problémům a mít potřebnou dávku štěstí,“ dodal závěrem vedoucí týmu Josef Kopecký.

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek odstartuje v sobotu ráno 1.května 2004 do soutěže se startovním číslem 505. Cíl Rallye Matador Tatry je plánován v neděli 2.května 2004 v půl třetí odpoledne v Púchově.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!