Jakub Jirovec: Barum rally je pro mne velkou výzvou”

Plzeňský Jakub Jirovec se pilně připravuje na zlínskou Barum rally. Na této těžké soutěži se představí s novým spolujezdcem.

Vrchol sezóny v rallyovém sportu v Česku se kvapem blíží a 51. Barum Czech Rally Zlín doslová bouchá na vrata. Tuto soutěž si nechce nechat ujít ani Jakub Jirovec. Čtyřiadvacetiletý jezdec si „Barumku” vyzkoušel už vloni. Zlínská soutěž v něm zanechala spoustu krásných vzpomínek, a proto se na další start velmi těší. Vloni to bylo ještě za volantem Opelu Adam. „Barumka” mu dala velkou školu, ale náročnou soutěž dokončil. „Minulý rok jsem zažil na Barumce premiéru a byl to opravdu zážitek. Z mého pohledu to jsou nejtěžší, ale zárověň jedny z nejkrásnějších erzet s evropským charakterem. Loni se nám zrovna moc nedařilo, ale tak to prostě při prvním startu na Barumce bývá. Zlínská rally je právem jednou ze soutěží z velké Evropy, neboť je to soutěž opravdu hodně těžká. O to víc pak jezdce těší cílová rampa a další start ve Zlíně. Kdo nezažije, ten těžko chápe, jaká tady bývá divácká kulisa. Při seznamovacích jízdách vás v každé vesnici zdraví místní a děti žadoní o pohlednice. A pak samotná soutěž a autobusák, to je prostě pecka, to nejde popsat,” ohlédl se za loňským ročníkem Jakub Jirovec.

Oproti loňskému ročníku dochází u Kuby ke dvěma změnám. Ta první se týká techniky, kdy Opela nahradil krasavec Alpine A110 Rally RGT. Tím se Jirovec přesouvá do třídy RGT, kde bude mít čtyři soupeře. Obzvláště francouzští jezdci Guigou a Astier budou jistě hodně rychlí. Druhá změna se týká spolujezdce a do „Alpinky” usedne Víťa Baďura. Nově složená posádka poveze startovní číslo 21. „Oba se na Barumku velmi těšíme. Bude tady opět skvělá konkurence, a to i v naší třídě. Přípravy jsou u nás v plném proudu a pro dobrý výsledek uděláme maximum. A jaký výsledek by nás potěšil? Hlavně si chceme populární závod užít, od seznamovaček až po cílovou rampu. Víme, že to bude těžké, ale od toho jsou výzvy. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky rally, ať přijedou zafandit a užít si největší soutěž v ČR,” pozval příznivce rally do Zlína Jakub Jirovec.

Komentářů celkem: 1
30. 8. 2022 19:361
0 0
Moc efektní i efektivní průjezd na Držkové při odbočení přes hranu cesty. Ať se daří.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!