Petr Vejvoda - eWRC.cz
23. 8. 2022 07:51 − 1675× − 0

Ohlédnutí za polovinou sezony

Na letošní sezonu jsme naplánovali kompletní účast v Rallysprint série historiků.

Po tradičním testu u nás v Dohnalce netrpělivě vyhlížíme poslední dubnový víkend, kdy se jel Rallysprint Kopná. Bylo to pro nás úplně něco nového, jakožto na většině sprintů, protože jsme tam buď nikdy nebyli, nebo jsme se účastnili před mnoha lety, jako třeba tady na Kopné. Po těch mnoha letech se moc nezměnilo, snad největší novinka spočívala v přemístění servisní zóny ze Slušovic na nedaleké letiště. Škoda, soutěž mohla tak být ještě kompaktnější. Ale nic to neubralo z obtížností a krásy zdejších rychlostek. Fakt je to mazec a ne nadarmo se říká, že Kopná je taková malá Barumka:-). My jsme vystartovali se startovním číslem dva, hned za silným BMW M3 a říkali jsme si, kdyby jme vybojovali druhé místo i v cíli, bylo by to super. Po první sekci jsme si vybudovali desetisekundový náskok před naším největším rivalem Alešem Jirátkem, ale dozvěděli jsme se, že Aleš na RZ3 havaroval. Naštěstí se krom pomuchlaných plechů nic nestalo a my dokončujeme Kopnou v klidu na druhém místě za silným bavorákem M3 Jardy Vančíka.

Dobrý začátek a tak se těšíme do Plzně. Tady je konkurence o trošku větší. Rychlé stotřicítky Honzy Freie, Jirky Kašpara a gétéíčko Martina Klepáče. Tratě rychlostních zkoušek jsou tu rychlejšího charakteru, ale okořeněny šotolinovými úseky, což bylo docela zajímavé. Po pátečním slavnostním startu nám nepatrně klesal tlak oleje. My jsme to přisuzovali velikému vedru, ale všechno bylo úplně jinak. Naše ambice byly umístit se do třetího místa, což se nám dařilo až do čtvrté RZ, kde na konci vložky vylétla teplota vody a úplně spadl tlak oleje. Bylo jasné že náš motor je zadřený a naše sny o třetím místě se definitivně rozplynuly.

Naší další soutěží byla domácí Příbram. Tady jsme si kladli ambice nejvyšší. To se celkem dařilo a po čtvrté rychlostce jsme opravdu vedli těsně před Jirkou Petráškem. Počasí nevěstilo nic dobrého, my jsme ale zariskovali a na druhou rundu jsme obuli na předek tvrdý slick. Těsně před startem však začalo pršet. Vrhli jsme se na pátou erzetu s plnou vervou. Auto fungovalo avšak s přibývajícími kilometry pneumatiky chladly a asi kilometr před cílem v pravé čtyři auto vylétlo do přilehlého lesíku, kde se ohnulo kolo a napáchalo se pár kosmetických vad. Tímto pro nás naše domácí Příbram definitivně skončila:-(.

Po dvou nezdarech jsme vyrazili na Rally Fulnek, do absolutně neznámého prostředí. Soutěž byla pěkně připravena. Závodilo se na třech úsecích, kde první erzeta byla abnormálně rychlá a pořadatel by měl alespoň první vložku trochu zpomalit. Tady byly naše ambice umístit se do třetího místa. Vyrazili jsme na trať s jedničkou na dveřích. Po první rundě se nám dařilo. Byli jsme na pomyslné bedně, po čtvrté rychlostce dokonce druzí. Dvě vteřiny za námi byl však rychlý Peugeot Martina Klepáče, který nás na RZ5 přeskočil. Neflákali jsme se a do poslední erzety jsme šli naplno, avšak tady nás přeskočil i Hráček se žigulem a my tak přišli o 6.sec o třetí místo:-(. Čtvrté místo nás mrzelo, protože jsme opravdu jeli od začátku na plno, ale je vidět, že náš starší bavorák o hodně novějším autům nestačí.

My však děkujeme všem za maximální podporu, pokračujeme první zářijový víkend ve Vyškově, kam vás všechny srdečně zveme, podpořit nás a našeho modro-bílého bavoráka.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!