Děšť. Bahno. Slunce. Sucho. Déšť. Více bahna.

Komentovaná reportáž o Peugeot Rally Cupu na Barumce.

Z úst jednoho z jezdců Peugeot Rally Cupu zaznělo: „Pršelo, někde bylo sucho, někde mokro. Bylo to jako na horské dráze.“ Letošní Barumka patřila mezi ty nejnáročnější za poslední roky. A bylo úplně jedno, jestli jste měli na dveřích číslo 1 nebo třeba 81.

Před závodem jsme si nebyli jistí, co nám nový promotér ERC dovolí, zda nám vůbec dá akreditace, když točíme reportáže z českého Peugeot Rally Cupu, a ne z mistrovství Evropy. Nakonec to dopadlo dobře, točit jsme směli. Ale jen Peugeot cup, ne posádky přihlášené do ERC. Co na tom, že pět ze sedmi posádek se přihlásilo do Peugeot cupu a zároveň do ERC…

V poháru závodilo sedm peugeotů. Poměrem 4:3 převážily novější dvěstěosmičky Rally4 nad erdvojkami. Zajímavější bylo, že stejným poměrem vyhráli cizinci nad domácími jezdci. Přijeli Bulhaři, Poláci a Slováci. Pestřejší startovní pole je při Barumce očekávaná klasika, jsme za to rádi.

Na Hustopečích jsme zaznamenali názor, že dáváme málo prostoru spolujezdcům. Tak jsme požádali jezdce, aby svým mitfárům ten mikrofon půjčili. Tedy aspoň těm stálým. Pokud se byli ochotní postavit před kameru. Obecně to u nás není příliš zvykem, možná je to škoda?

Závody byly náročné a dělaly se chyby. V poháru naštěstí ne tak zásadní. Na závěr jsme si užili krásný souboj o druhé místo za nedostižnými Tarabusem a Trunkátem. Vítěz této bitvy byl v cíli oprávněně totálně naměkko. Však se na to podívejte v reportáži.

Videa, fotogalerie, články hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!