Dvořákova vítězná derniéra na Bohemii

Josef Dvořák s Janem Slavíkem suverénně zvítězili mezi „malorážkami“ na chudě obsazené Rally Bohemia.

Josef Dvořák s Janem Slavíkem z domácího Autoklubu Škoda Mladá Boleslav suverénně zvítězili mezi „malorážkami“ na chudě obsazené Rally Bohemia. Kromě hořících brzd neměli během soutěžního víkendu žádný znatelný problém a své zřejmě poslední vystoupení s vozem Škoda Fabia ve třídě N1 ozdobili medailí.

Parametry letošní Rally Bohemia byly, co se rychlostních zkoušek týče, skutečně světové. Světové bylo i omezení tréninků předepsanou rychlostí 50 km/h, která byla kontrolována pomocí zařízení GPS. „Rychlostní zkoušky byly opravdu super, tak těžká bohemia tady ještě nebyla. S omezením tréninku bezezbytku souhlasím, jenom by se tomu měl příště přizpůsobit i harmonogram seznamovacích jízd. Pak se totiž pro změnu závodí na přejezdech. My jsme si stihli projet některé úseky jenom dvakrát, a to jsme měli na rozdíl od našeho soupeře výhodu domácího prostředí a částečné znalosti trati,“ poznamenal Dvořák.


Foto: V. Hausknotz

Rally Bohemia odstartovala první paralelní rychlostní zkouškou už v pátek večer. Dvořák zde poprvé změřil síly se svým jediným rivalem Kapušanským a z tohoto měření sil vyšel vítězně. Tak tomu bylo i po většinu soboty a neděle. Jedinou potíž způsobovaly přehřívající se brzdy. „Laborovali jsme s brzdami po celou soutěž, hořely nám skoro po každé RZ. Můj velký dík patří mechanikům, kteří stíhali brzdy opečovávat, a omlouvám se za popáleniny, které při tom utrpěli. Jmenovitě děkuji Mirku a Matěji Brodským, Janu a Emilu Baumgartnerovým, Pavlu Vaverkovi a Jardu Slavíkovi,“ nezapomíná na důležité členy týmu pilot. Nejvíce do pořadí promluvila osmadvacetikilometrová RZ Sychrov. Tady Dvořák se Slavíkem načerpali většinu ze svého nakonec jedenapůlminutového náskoku. Jenom dvě rychlostní zkoušky v průběhu celé Rally Bohemia se staly kořistí jejich soupeře. „Vítězství na domácí půdě bylo pro nás povinností, ačkoliv i nás překvapilo, jaký náskok jsme si nakonec vyjeli. Ale věřím, že kdybychom závodili v Košicích, měl by podobně navrch Kapušanský. Samozřejmě, že nás s ohledem na malou konkurenci první místo ani moc netěší a mrzí nás, že je naše třída na takovém ústupu. I proto teď soustředíme své síly a finance na stavbu nového auta. Před čtyřmi lety jsem postavil fabii a poprvé s ní na Bohemii startoval, letos to byla zřejmě derniéra v ČR s tímto vozem,“ konstatuje jezdec a dále prozrazuje: „Stavíme fabii v dieselu v rozsahu úprav skupiny A. Bude to tedy spíše takové N+ osazené velkýma brzdama a s hewlandem. Zatím si ale nedovolím říct, kdy s ní definitivně vyjedeme na závody.“

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:85.160.68.166
21. 7. 2006 14:05
0 0
Jako už tradičně tato posádka jela moc pěkně a doufám, že je s novým autem uvidíme co nejdříve.
22. 7. 2006 11:04
0 0
Drzim palce at je to co nejdrive!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!