9. 9. 2022 10:47 − 5178× − 1

Frantík se ve Vyškově zapotil

Po zisku titulu ve skupině RC5 odjížděl Atyko Rally Team do Vyškova ve výtečné náladě.

„Na jižní Moravu jsme přijeli oslavit titul a hlavně závodit. Chtěli jsme tlačit auto na hranici možností, abychom si ověřili funkčnost drobně upraveného nastavení. Richard ještě stihl v pátek udělat rozhovor pro místní televizi a mohlo se jít na věc.

První sobotní vložka na rozjetí byla v pořádku, ale už na dvojce jsme museli trochu zvolnit, kvůli přehřívání pneumatik na přední nápravě. Na dalších rychlostních zkouškách se situace opakovala, ale snažili jsme se držet solidní tempo a hlídat si nervózní předek auta.

V servisní zóně jsme nasadili odpovídající pneumatiky a těšili se na druhou rundu.

Konečně všechno fungovalo podle našich představ a dalo se tlačit na pilu.

Dařilo se nám časy výrazně zlepšovat a stoupat pořadím vzhůru. Frantík se sice hodně zapotil, ale díky špičkovým závodním mazivům značky Eurol, které nám dodává výhradní dovozce těchto produktů společnost DF Partner, všechno fungovalo doslova parádně. Největší radost jsme neměli z prvního místa v RC5, ale z času, který se nám podařilo dosáhnout na osmé vložce. Zajet s tímto vozem osmý čas v Rallysprint sérii a být v dané konkurenci vozů 2WD v TOP 10, to je pro nás moc hezký výsledek.

Vyškovský závod se nám opravdu velice líbil, a i když za ním stojí mnoho pořadatelů, tak za nás si zaslouží velký dík Ivo Studený, který nám vyšel ve všem vstříc a pro tuhle rally doslova žije. Poděkování si zaslouží i Honza Cimr, za práci v servisní zóně a pomoc s logistikou. Komu tohle jméno přijde povědomé, tak ano, je to TEN Honza Cimr – Címoš, který prokázal svou odvahu a usedal na horkou sedačku vedle Michala Kotka do jejich zuřivého T 601.


Foto: Franta Dušek

Vzhledem k tomu, že Richard má jako domácí soutěž Rally Fulnek, tak já zřejmě začnu Vyškov považovat za svůj domácí závod. Mám to sice trochu z ruky, ale cítím se tady, jako doma.

Věříme, že jsme všem našim partnerům dělali radost nejenom výsledkem na Rally Vyškov, ale i v průběhu celé sezóny. Jeseníky ani Vsetín už v plánu nemáme, ale pravděpodobně se objevíme na některém z volných podniků v závěru roku.

Děkujeme i všem našim fanouškům a věříme, že se letos ještě uvidíme na trati.“

Za Atyko Rally Team
Jiří Hladík

Komentářů celkem: 1
11. 9. 2022 15:071 Upraveno 15:13
0 0
Rally Vyškov není jenom Pačes ale hromada dalších důležitých lidí. Pokud ta možnost je, tak vyhovime rádi všem. No a mistrovi není možné odmítnout smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!