Vlastimil Resl - eWRC.cz
9. 9. 2022 15:36 − 2455× − 1

Dolní Bousov již v sobotu ožije autokrosem

Šestý podnik autokrosového republikového šampionátu bude v sobotu 10. září 2022 hostit Dolní Bousov.

A stejně jako loni bude jednodenní. „Přihlášeno máme okolo devadesáti jezdců. Loni jich bylo osmadevadesát a vše se stihlo bez problémů odjet. Letos pro jistotu máme zajištěnu jednu sanitku navíc a také navýšeny zálohy elektrické energie. Měli bychom tedy mít rezervy i v případě problému. Všichni přítomní snad ocení nová sociální zařízení pod věží. Do těch se předtím neinvestovalo dobrých dvacet let. Do příští sezony plánujeme zapracovat také na bezpečnosti samotné trati, například pořízením nových svodidel. Prostě chceme areál postupně zvelebovat,“ přibližuje své plány Milan Tejchman, předseda Auto Moto Klubu Dolní Bousov v AČR.

Domácí autokrosový šampionát finišuje. Na tradičním dolnobousovském závodišti Rachvala se již nadcházející sobotu utkají piloti o letošní předposlední příděl republikových bodů. Stálicí divize TouringAutocross je Jiří Bret. „Do Dolního Bousova se velmi těšíme. Trať se mi svým profilem líbí a mám ji rád. Samozřejmě, když je pak trať ujetá a nakropená, je to trošku boj. Obzvláště pro nás se silnými a těžšími auty. Je to však pro každého stejné a musíme se s tím popasovat. Navíc trať na Rachvala je prakticky má domácí a z Pískové Lhoty to mám nějakých dvacet kilometrů. Pro diváky, myslím, bude závod hezky odsýpat. Je totiž jednodenní a určitě bude stát za to se do Bousova přijet koukat. Já osobně preferuji dvoudenní závody, ale moje dcery mají v neděli hasičské závody, takže se to tentokrát i hodí. Snad tedy nebudeme muset nic velkého opravovat a zvládneme to. Doufáme, že nás Boleslaváci přijedou podpořit a zvu všechny i k nám do depa. Zde pro ně budeme mít připraveny plakáty a k zakoupení i náš nový týmový merch,“ těší se pilot nepřehlédnutelného Volkswagenu Polo.

S novou technikou vstoupil v polovině sezony do republikového šampionátu Divize2 Josef Bartoš. „Bousovská trať je mojí domácí a vždy se na ní budu těšit. O tom žádná (smích). Doufám, že technika bude fungovat a zabojuji o co nejlepší výsledek. Jelikož je závod jednodenní, myslím, že na sebe budou jednotlivé jízdy rychle navazovat. To by měli ocenit fanoušci. Doufám, že diváků, fanoušků a kamarádů dorazí co nejvíce,“ věří autokrosař, který po mnoha letech vyměnil Felicii za Fabii.

Závěrem přidává své ambice jeden z favoritů královské divize SuperBuggy Petr Bartoš. „Do Dolního Bousova se samozřejmě těším. Ani nevím, kolikrát jsem tam vyhrál. Určitě se to však blíží k deseti výhrám. Myslím, že tamní trať mi sedí a jet tam umím. Takže chceme přijet nachystaní a opět bojovat o nejvyšší příčky,“ plánuje čtyřnásobný evropský a devítinásobný republikový šampion.

Komentářů celkem: 1
9. 9. 2022 18:10
0 0
Fógl držím Ti palce
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!