28. 9. 2022 09:07 − 10553× − 1

Jänner Rally 2023 klepe na dveře!

Po dvou letech „rallyového půstu“, způsobeného covidovou epidemií, se Jänner rally vrací!

Rallyeclub Muhlviertel, tradiční pořadatel Janner rally, předběžně zveřejnil údaje o základní podobě Jänner rally pro rok 2023.

Místo a datum konání: Freistadt, 05. – 07. ledna 2023
Délka soutěže: cca 600 km, z toho cca 170 km RZ
Centrum rally: Messehalle Freistadt, Am Stieranger, 4240 Freistadtv Seznamovací jízdy: úterý 3. ledna – středa 4. ledna
Administrativní přejímka: čtvrtek 5. ledna
Technická přejímka: čtvrtek 5. ledna
Shakedown: čtvrtek 5. ledna
RZ 1 City Show Stage: čtvrtek 5. ledna
Rally: pátek 6. ledna – sobota 7. ledna
Cíl soutěže, předání cen: sobota 7. ledna

Spektrum vozidel, která budou připuštěna ke startu, bude jako obvykle velmi široké, od vozidel s platnou homologací přes historiky s platným HTP až po vozidla s prošlou homologací. Pro všechny vozy platí, že jejich vybavení musí odpovídat aktuálnímu znění bezpečnostních předpisů FIA (příl. J).

Výše startovného bude upřesněna v nejbližší době, pro zahraniční účastníky bude startovné tradičně snížené. Zájemci o start z ČR musí mít platnou licenci (a tím pádem i absolvovanou zdravotní prohlídku) pro rok 2023.

Tratě RZ jsou proti předchozím ročníkům z 50% nové. Už ve čtvrtek večer se pojede okruhová RZ ve Freistadtu.

Novinkou soutěže pro letošní rok bude „Memoriál Chrisopha Klausnera“! Je to tzv. „Show event“, bez měření časů na RZ, určený pro všechny, kteří nechtějí na trati „jen bojovat proti stopkám“. Tato skupina vozů, která trať rally bude projíždět po průjezdu pole soutěžních vozů, nemá skoro žádné omezení. Zúčastnit se mohou jakékoli vozy, homologované, s prošlou homologací, nebo i nehomologované, musí však splňovat aktuální bezpečnostní standardy. Podmínky pro účast v této části soutěže jsou skutečně volné. V případě výpadku se lze do tohoto pole kdykoli zase vrátit. I vozy z „klasického pole“, které z nějakých důvodů ze soutěže odstoupí, mohou kdykoli navázat a pokračovat v soutěži alespoň v této skupině… Pro tuto část startovního pole budou dokonce na trati rychlostních zkoušek zřízeny tzv. „Donut zóny“, kde mohou posádky naplno předvést své umění na sněhu a ledu, a nejlépe tak uctít památku Christopha Klausnera, rallyového showmana, který se se svým Audi zasloužil o popularitu Janner Rally více než kdokoli jiný…

Veškeré aktuální informace od pořadatele budeme okamžitě zveřejňovat. Případné dotazy ohledně účasti na soutěži posílejte na mail josefkral2@seznam.cz. Dejte o sobě vědět co nejdříve, čím víc nás bude, tím vstřícnější podmínky tam pro české posádky dohodnu.

Pepa Král, neformální (a neplacený) ambassador Jänner Rally v ČR

Komentářů celkem: 1
28. 9. 2022 18:36 Upraveno 18:37
1 0
Výborná zpráva!!
Jediný světlý okamžik následující po nudném vánočním nic nedělání,už aby se jelo smajlík
Velká škoda letošní W4,snad za rok...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!