XII. Rallye Berounka Revival, 29. – 30. 10. 2022, pozvánka

Již tradičně se o posledním víkendu na letních pneumatikách uskuteční 12. ročník akce pro legendy motoristického sportu Rallye Berounka Revival.

A také pro příznivce historických závodních a sportovních aut. Promotér automobilových závodů Eda Patera se svým týmem ji připravil již podle osvědčeného revivalového konceptu. Jízdou podle itineráře za dodržování dopravních předpisů posádky dorazí do míst, kde si na uzavřených tratích v tzv. Show sections mohou zazávodit.


Foto: Jan Splídek

Rallye Berounka Revival má již vcelku zažitý tradiční formát. V sobotu ráno odstartují posádky z radotínského učiliště. První posádka P. Šofr – E. Trantová na Fordu Sierra Cosworth vyrazí na trať v 9 hodin a za ní v minutových odstupech všech 130 automobilů. I když je Rallye Berounka brána jako „domácí“ revival, mají o start zájem i zahraniční posádky. Jako druhá posádka odstartuje belgická posádka B. Sacré – A.F. Latinne, B. Sacré závodil v osmdesátých letech v belgickém mistrovství se škodovkou, revival absolvuje na Toyotě Celica 165. Start na Berounce si nenechá ujít ani M. Petzoldová na Ladě Samara. Vedle ostřílených revivalistů, např. J. Moskala, V. Kopelenta a dalších, jako nováčci absolvují revival S. Talián a V. Jarošík, kteří se v soutěžním autě sejdou po 22 letech, tentokrát v opelu Kadet GSi. Svůj pohár budou mít posádky Trabantů, kterých je přihlášených šest. Revival přilákal i několik offroadových posádek. Vedle pravidelných účastníků syna a otce Šrajerových na originálním dakarském ARO PROTO po J. L. Schlesserovi, pojede i O. Roučková na Suzuki Samurai, s kterým absolvovala letošní Dakar Classic a další posádky na teréních Toyotách.

Po startu zavedou šipky v itineráři revivalisty k první ze šesti sobotních Show Section. Ze sobotních Show Section je pro diváky nejvhodnější písecká motokárová trať. Zde, v areálu Autoklubu Písek-Hradiště, revivalisté absolvují dvakrát asfaltovou okruhovou Show Section. První vůz by se měl na startu objevit ve 12:24, podruhé se sem vrátí startovní pole ve čtvrt na čtyři. Po prvním průjezdu zde mají posádky přestávku na oběd, mohou využít jednak restauraci v areálu, tak pro příznivce automobilového sportu jako dělanou restauraci Na rozhledně, která se nachází na přejezdové trase pár set metrů od okruhu. Po absolvování všech Show Section zavede itinerář všechny na Starou Živohošť, kde karavana revivalu přenocuje a hlavně prožije už vyhlášený „sobotní večer“, večer naplněný setkání dávných kamarádů a soupeřů, vzpomínání na minulé závody, ale v neposlední řadě i rozebírání zážitků z právě uplynulého dne.

Po krátkém spánku čeká posádky v neděli ráno odjezd ze Živohošti směrem do Sedlčanské kotliny. Zde posádky čeká dvakrát Show Section, mezičas vyplní orientační etapa malebným Sedlčanskem. Po druhém průjezdu kotlinou již posádky zamíří do cíle v Radotíně, kde v pozdním odpoledni po sečtení všech bodů, které posádky stihly za dva dny nashromáždit, dojde k vyhlášení výsledků a předání pohárů nejúspěšnějším posádkám v jednotlivých vypsaných třídách.

I když je revival akcí hlavně pro účastníky a skromný pořadatelský tým nemůže zajistit divácký servis, na jaký jsou diváci zvyklí z velkých závodů, přes to si revivaly našly příznivce, kteří navštěvují jednotlivé Show section. Pořadatele jejich zájem těší, posádky jsou také rády za diváckou kulisu a tak pořadatelé i jezdci prosí diváky, aby při sledování zajímavého dění na tratích Show Section mysleli na svou bezpečnost, používali zdravý rozum, řídili se pokyny pořadatelů a byli ohleduplní k přírodě a okolí.

Pořadatelé doporučují pro případnou návštěvu v sobotu motokárové dráhy v Písku, díky vstřícnému postoji Autoklubu Písek-Hradiště k revivalu je tato Show Section velmi vhodná k návštěvě. Divákův nedělní program je jasný. První vůz najede v sedlčanské kotlině na start plus mínus minuta v deset hodin, druhý průjezd v opačném směru začne v poledne. Upozorňujeme, že sobotní zkouška v lomu není z bezpečnostních důvodů na přání majitele přístupná veřejnosti!

Ještě jednou prosíme všechny příznivce historie motoristického sportu, aby se při návštěvě revivalu chovali rozvážně, užili si víkend nabitý hezkou automobilní podívanou a brali ohled i na ty spoluobčany, které revival nezajímá.

Pořadatelé i posádky se na rozumné a znalé fanoušky motoristického sportu těší. Užijte si XII. Rallye Berounka Revival!

harmonogram soutěže

seznam přihlášených

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!