Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 11. 2022 19:45 − 8523× − 4

A nebo vše jinak, začneme s Rally2

Ač se ještě před rokem Toyota Gazoo Racing dušovala, že první vyjede s vozem Rally3, nakonec to přece jen bude silnější ze čtyřkolek do doprovodných šampionátů.


Je tomu něco přes rok a pár měsíců, kdy jste si i u nás mohli přečíst zprávy o tom, jak se u Toyoty rozhodli upřednostnit vývoj speciálu Rally3 před Rally2. Jak říkají aktuální zprávy, všechno je zase jinak a druhý jmenovaný speciál by se měl, poměrně nečekaně, okázat světu při nadcházející Japonské rally. No a aby představení prvního prototypu bylo vzato se vší parádou, za volant usedne čtyřnásobný mistr světa Juha Kankkunen, jenž se letos zřejmě stal demonstračním pilotem značky, protože už v létě v Yprách prezentoval Toyotu GR Yaris H2 poháněnou vodíkem. Teď to bude v Aichi a okolí poněkud jiný vůz, který bude ještě stále smrdět benzínem, ale když si vezmeme, jak se Toyotě od návratu do rallysportu daří s vývojem aut, měli by dosavadní výrobci vozů Rally2 zpozornět, protože cíle japonské značky nebudou malé.


… a když nemáte Rally2, tak tam jako ilustrační fotku vražte AP4

U tohoto typu článku obvykle na tomto místě skládáme dohromady dostupné informace o chystané premiéře, ale tentokrát to bude i na poměry spekulací poměrně velké vaření z vody, protože Toyota GR Yaris Rally2, na které tým podle některých ani vlastně vůbec nepracoval, poprvé zavrčela před měsícem a od té doby se prohání po finských lesích. Z těchto mála dat a náznaků, které zveřejnil server Dirtfish lze usuzovat, že auto je v hodně časné fázi vývoje a minimálně příští rok se zřejmě homologace nedočká a soupeři se budou muset začít bát spíše v roce 2024. Takže nám nezbývá, než počkat, co a kdy se na Japonské rally ukáže a za volantem jakého speciálu bude Juha KKK sedět.

Komentářů celkem: 4
1. 11. 2022 20:04
2 1
Ja teda moc gramaticke chyby neresim a obcas primhourim oko, ale "správy"? Chápu, na korekturu uz neni cas a prostredky. Neresim, jen tohle bylo velke bouchnuti do oci. Vzdyt v tomhle pripade stacilo jen, aby si to autor po eobe precetl. Sam se omlouvam za sve chyby, vyjadruju se pri osmem pivu.
1. 11. 2022 22:04
2 1
A co ty víš, kolik jich měl v sobě kuře, když to psal smajlíksmajlík.
2. 11. 2022 08:00
1 0
Kuře, měl jsem pocit že jsi valach a né hanák... ("okázat světu" smajlík )
2. 11. 2022 10:12
0 0
Ja to znam z centralni Vysociny, akorat ve forme "vokazat" smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!