Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 11. 2022 17:52 − 2932× − 0

Fiesta v M-Sportu pokračuje

Britský tým nedávno oznámil, že ač Ford plánuje ukončit prodej modelu Fiesta, jeho soutěžní deriváty budou nějakou dobu vznikat i nadále.

Když nedávno od Fordu zazněly informace o tom, že napřesrok končí v Evropě prodej populární Fiesty, na přetřes vytanula otázka, jak to bude se soutěžními Fordy od M-Sportu, protože cumbrijský tým již více jak dvě desítky let využívá tento model v několika generacích jako základ rally speciálů a když bychom dali rovnítko mezi Rally1 a WRC, tak lze říct, že model okupuje všechna patra rally pyramidy od FIA. Na toto oznámení svým oznámením reagoval i M-Sport, jenž se nechal ústy svého ředitele a majitele Malcolma Wilsona slyšet, že i v nejbližších letech budou jeho speciály stavěny na základě Fiesty a v modelech Rally2 – Rally5 nedojde ke změně. Britský tým totiž díky dlouholeté spolupráci s Fordem zahájil poměrně brzy přípravy na stažení modelu z trhu a začal dělat zásoby dílů a karoserií.

"Fiesta je klíčová součást podnikatelských aktivit M-Sportu a stála za řadou úspěchů M-Sportu v posledních dvou dekádách. Díky naší dlouhé a úspěšné spolupráci s Fordem jsme byli schopní s dostatečným předstihem započít s přípravami na konec Fiesty. Rád bych všechny naše zákazníky ujistil, že nadále budeme v nadcházejících letech stavět rallyové Fiesty a to jak ve Spojeném království, tak v Polsku," říká k aktuální modelové situaci Malcolm Wilson a pokračuje, "Fiesta byl prvním modelem cíleným na klientské závodění, který M-Sport postavil a myslím, že 2000 celkových vítězství mluví samo za sebe- Vývoj aut běží na Fiestách všech tříd a všechny modely procházejí vývojovým programem v této chvíli. Rád bych osobně poděkoval Fordu za všechnu jejich podporu za dobu závodění s Fiestami. Ford a Fiesta umožnili M-Sportu podnikatelský růst díky klientskému programu, jenž nám Ford svěřil a nadále nám v něm věří," uzavírá ředitel M-Sportu.

Za Ford Performance se k aktuálnímu vývoji vyjádřil Mark Rushbrook: "Ford Performance bude nadále podporovat M-Sport v jeho vývojových aktivitách Fiest jednotlivých tříd. M-Sport jsme podporovali od jeho samotných začátků s první rallyovou Fiestou a společně jsme dosáhli neuvěřitelných výsledků. Takže v této úspěšné spolupráci chceme pokračovat."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!