Vánoce v Inveltu 22

Soutěž o vstup na jedinečnou akci, kde uvidíte světově unikátní sbírku rally vozů, potkáte se se známými jezdci a podpoříte dobrou věc v rally.

Většina zasvěcených fanoušků motoristického sportu ví, že Česká republika se kromě jiného může pyšnit tím, že je zde světově unikátní soukromá sbírka vzácných soutěžních vozů rally, kterou v Plzni vytvořil Jiří Jirovec. V této sbírce najdete závodní automobily od šedesátých let, kdy tratě světových rally brázdily ještě hlavně vozy s poháněnou jednou nápravou, přes monstra skupiny B, po legendární vozy ze zlaté doby rallysportu, které jako první nesly známou zkratku WRC. Nikde jinde na světě nenajdete takto ucelenou kolekci originálních závodních automobilů, které za sebou mají nějaký silný příběh. Vidět pohromadě kolekci továrních Fordů Focus WRC se jmenovkami McRae, Sainz, či Duval, vedle Subaru Pétera Solberga, Citroën C4 WRC Sebastiana Loeba, Peugeot 206 WRC Marcuse Grönholma či Mitsubishi Lancer EVO VI Tommiho Mäkinena, a další skvosty, to se vám nikde jinde nepoštěstí. Jiří Jirovec velmi dbá na to, aby měl ve své sbírce jen skutečné závodní vozy s doložitelnou historií, v odpovídajícím technickém stavu, a na repliky závodních automobilů v jeho sbírce není místo. K tomu všemu si přičtěte ještě několik velmi vzácných okruhových speciálů DTM z devadesátých let, kdy tento šampionát zažíval svůj rozmach a dobu největší slávy. Pro automobilového nadšence je to nebe na zemi, které je potřeba vidět. Jak již ale bylo uvedeno, tak sbírka Jiřího Jirovce je z pochopitelných důvodů soukromá a není standardně přístupná veřejnosti, jako jsou například některá muzea. Při výjimečných událostech dává Jiří Jirovec šanci široké veřejnosti do jeho sbírky nahlédnout, a ta příležitost je tady právě teď.

Server eWRC a Videonovinky teď dostaly šanci zorganizovat soutěž pro fanoušky, kteří budou mít zájem se do depozitu závodních automobilů podívat. Akce je nazvaná jako „Vánoce v Inveltu 22“ a nepůjde jen o vstup mezi závodní automobily do haly. Mělo by se jednat o setkání zapálených fanoušků rallysportu, kteří budou mít možnost si na připravené besedě popovídat se známými jezdci rally a samozřejmě také s majitelem sbírky Jiřím Jirovcem v neformálním rozhovoru. Během této akce se také přítomní fanoušci rally rozhodnou, jak a koho podpoří prostředky, které se vyberou během této akce.

Abyste se mohli zúčastnit akce „Vánoce v Inveltu 22“ bude třeba se přihlásit do soutěže a poslat email – přihlášku na vanoce@invelt.com . Každý z vybraných účastníků při vstupu do depozitáře v Plzni vhodí do připravené krabice finanční příspěvek v minimální výši 500,- Kč, jehož maximální výše není omezena. Kdo chce, může přispět více, kdo nechce, zůstane u 500,- Kč. Částka, která bude na místě vybrána bude potom zdvojnásobena příspěvkem Jiřího Jirovce, který vloží sumu ve stejné výši, jako všichni ostatní dohromady. Tím přímo na místě ze všech příspěvků vznikne jakýsi fond, který bude sloužit pro mimořádné situace v rally. Co si pod tím máte představit? Příkladem budiž třeba nějaká mimořádná nehoda, poškození vozu atd., která z nějakého důvodu vybočuje z běžných událostí, které se během rally stávají. V tu chvíli bude možné z daného fondu podpořit finančně jezdce, posádku, tým, …, kteří budou podporu potřebovat. O těchto počinech bude primárně rozhodovat Jiří Jirovec, a vy jako fanoušci rally a chcete-li, podílníci tohoto fondu. Už při prvním společném setkání při „Vánocích v Inveltu 22“ budeme o takové události a finančním příspěvku rozhodovat a vy sami na místě rozhodnete, kam všechny vybrané prostředky okamžitě poputují. Videonovinky pak s dotyčným příjemcem podpory natočí rozhovor a zaznamenají předání finanční podpory.

Už tedy víte, že když se budete chtít na „Vánoce v Inveltu 22“ podívat, tak je třeba, abyste akceptovali dobrovolný příspěvek, který se bude platit na místě, a poslali e-mail s vaší přihláškou. Jako další parametr při vyhodnocení vezmeme do úvahy vaši rychlost při přihlášení do této akce. Jednoduše a jasně, kdo se přihlásí dříve, ten má větší šanci. Následně bude vybrán seznam 50 osob, které dostanou adresnou pozvánku k účasti na akci „Vánoce v Inveltu 22“ kde na ně kromě besedy se závodními jezdci a prohlídky unikátní sbírky soutěžních vozů bude čekat i občerstvení a předvánoční atmosféra. Přesný seznam účastníků besedy z řad jezdců zveřejníme následně. Účastníci, kteří se přihlásí letos a z kapacitních důvodů nebudou vybráni, budou zařazeni do seznamu na další akci, kterou budou Vánoce v Inveltu 23. Věříme, že se podaří zahájit zajímavou tradici.

  • Kdy a kde se akce „Vánoce v Inveltu 22“ uskuteční? V prostorách firmy Invelt v Plzni v ulici Rokycanská 1422/111 ve čtvrtek 15. prosince 2022 od 18 hod.
  • Kdy bude proveden výběr účastníků? Týden před akcí, tedy 8.12.2022 bude zveřejněn seznam pozvaných účastníků, případně dříve na stránkách eWRC vás budeme průběžně informovat.

  • Co musím pro účast v akci udělat? Poslat do 6.12.2022 e-mail s přihláškou na akci na vanoce@invelt.com, kde uvedete své iniciály (jméno, adresu, telefon) – každý jeden e-mail je přihláškou pro jednu osobu. Nelze najednou přihlásit více lidí.

Konečný seznam pozvaných bude schválen hlavním organizátorem akce. To je všechno, přejeme vám štěstí v této soutěži a těšíme se s fanoušky na viděnou na Vánoční besídce v Inveltu ;-)

Komentářů celkem: 7
spy
16. 11. 2022 20:341
0 0
Sakra proč musím být zrovna v den akce 800km daleko smajlík Kolem hal ukrývajících tuhle sbírku jezdim každou chvíli a moc rád bych se tam podíval
18. 11. 2022 01:562
0 1
Líbí se mi, že když mě vylosují, budu mít možnost jet přes celou republiku a pak panu Jírovci zaplatit pětikilo. smajlík No neber to.
18. 11. 2022 10:003
0 0
Pro Liposh:
Myslím, že v článku je napsané, že 500Kč jde do fondu na nějaký účel a pan Jírovec ho znásobí.... Nikoliv, že to je 5kilo pro pana Jírovce.....
Pokud by jste se byl podívat v nějakém podobném muzeu nebo sbírce rád byste akceptoval vstupné 20eur nebo 500kč a kdyby Vám k tomu umožnili pokec se závodníky a ještě nakrmili, tak byste to chválil, že to je super.....




19. 11. 2022 12:544
1 0
Když jsem se na články ewrc dostal až dnes, tak parametr rychlosti reakce je asi v tahu...
19. 11. 2022 14:045
0 0
Pan Liposh se zase předvedl v tom nejlepším světle. Ani si to nepřečte a hned je jedovatej. A i kdyby to 500 bylo pro pana Jírovce, když mu to lidi chtějí zaplatit, tak snad mohou, nebo ne? Nebo o tom co kdo komu bude dobrovolně platit má rozhodovat nějakej Liposh? smajlík
19. 11. 2022 21:026
0 0
Pan Liposh si to přečetl. Zřejmě lépe než pan Shifty. Je tam řečeno :"Pan Jírovec dar dorovná a pan Jírovec rozhodne jak se s penězi ( dobročinně, ať nekřivdíme) naloží" ... Jen jsem vyrůstal v době, kdy se věci nazývaly pravými jmény. Tohle není soutěž. 50 prvních lidí dá 500 kaček a mrkne se dovnitř. To je OK. Ale není to soutěž. A mimochodem, za svoji práci rallyové komunitě jsem si nikdy platit nenechal. To není na Jirovce. To je na Mravencze, kterej tomuhle všemu, co píše, už i sám uvěřil.
1. 12. 2022 20:267
0 0
Liposhi, někdy je mnohem lepší držet se přísloví "mlčeti zlato" a to je zrovna teď tvůj případ.. smajlík
Jinak myšlenku pana Jírovce plně podporuji a líbí se mi forma, jakou pro tento rok zvolil smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!