Ani drtivý finiš Tarabusovi k vítězství nestačil

Velmi krásné rychlostní zkoušky v okolí Liberce čekaly na účastníky osmatřicátého ročníku Rally Bohemia.

Na druhou nejvýznamnější soutěž v České republice se vydala také čtveřice posádek Sparrow Racing Teamu v čele s nejžhavějším kandidátem na letošní titul ve skupině N Jaromírem Tarabusem, který měl za sebou čerstvou a úspěšnou premiéru za volantem Suzuki Ignis S1600 na Rallysprintu Kopná.

K tradičním soupeřům ve skupině N přibyli Tarabusovi na Bohemii velmi rychlý Švéd Calle Ward a také velezkušený Vladimír Berger. Proto bylo potřeba jet rychle hned od úvodu, což se stalo Jaromírovi téměř osudným. Na třetí rychlostní zkoušce, která měřila téměř třicet kilometrů, vypochodoval se svou Hondou Civic VTI mimo trať. "Chtěl bych hodně poděkovat divákům, kteří dokázali po velké námaze vrátit náš vůz zpět na trať. Bez jejich pomoci bychom neměli nejmenší šanci soutěž dokončit," okomentoval nehodu, při které ztratil spoustu drahocenného času, sám jezdec.

Podobně jako na soutěži v Českém Krumlově tak byla většina závodu ve znamení Tarabusovy stíhací jízdy. Během soboty i neděle vyhrával jednu rychlostní zkoušku za druhou, na vítězství ve skupině N to však nestačilo. Svou třídu opanovali Tarabus s Trunkátem tradičně deklasujícím způsobem, v rámci skupiny N se však museli sklonit před domácím Vladimírem Bergerem. I tak udělali další z důležitých kroků k zisku letošního titulu ve skupině N.


Foto: Dan Porazil

Premiéru v týmu Sparrow Racing si odbyl mladý plzeňský jezdec Jiří Pertlíček, který se v minulých letech věnoval hlavně startům v Mitropa Cupu případně pohárovým závodům se Suzuki Ignis. Svým výkonem za volantem Civicu rozhodně nezklamal a společně s Radimem Oravou dokázali zajet několik velice slušných časů na úrovni Jaromíra Tarabuse, čímž si vysloužili naprosto zaslouženou stříbrnou příčku v rámci třídy N2 a bramborovou ve skupině N.

Pravidelnými účastníky letošního mezinárodního mistrovství České republiky jsou Patrik Hlach s Veronikou Matušovou. Spolehlivou a vyrovnanou jízdou si dokázali připsat, obdobně jako na předchozí soutěži v Českém Krumlově, čtvrté místo ve třídě N2, čímž si upevnili bronzovou příčku ve třídě v rámci celého seriálu.

Do čtvrtého vozu usedl domácí Marek Vítovec, který se na závodní tratě vrátil po několikaměsíční odmlce. Návrat na závodní tratě byl znát, ze začátku se společně s Jiřím Poršem rozjížděli pomaleji, navíc je hned v úvodu zbrzdil defekt. Postupně se začali rozjíždět, když pravidelně zajížděli čtvrté časy, když poráželi i týmového "skorokolegu" Hlacha. Jejich vystoupení však skončilo na úvodní rychlostní zkoušce druhé etapy, když je zradila převodovka bílého Civicu VTI.

Další soutěží mezinárodního mistrovství České republiky bude Barum Rally Zlín, která bude zároveň součástí mistrovství Evropy. Ještě vrcholem domácí sezóny se Sparrow Racing Teamu představí na Rallysprintu v Pelhřimově, kde do týmových Civiců usednou draví mladíci Václav Dunovský a Jan Šlehofer, které doplní Andrea Trunkátová.

Komentářů celkem: 3
Anonym IP:83.208.194.35
25. 7. 2006 19:33
0 0
Ale Patrik Hlach je čtvrtý, o jeden bod ho přeskočil Jiří Trojan s VW Polo.
Anonym IP:85.160.82.158
25. 7. 2006 19:36
0 0
Sparrow team může být s Bohemkou určitě velmi spokojen, N2ky ovládli dokonale. Míra Tarabus zajel parádně už tradičně, letos mě ale velmi příjemně překvapuje Jirka Pertlíček. A nemůžu se dočkat souboje Honzy Šlehofera a Vaška Dunovského v Pelhřimově.
Anonym IP:213.151.70.163
27. 7. 2006 13:23
0 0
Děkuji za příjemná slova. Snažíme se letos postupně zrychlovat, tak jak se sžíváme s Hondou... Jirka Pertlíček
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!