Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 12. 2022 21:30 − 5596× − 4

Oliver Solberg nadále vede jako jednu z možností Pumu Rally1

Syn Mr. Hollywooda se nechává slyšet, že napřesrok má dvě hlavní alternativy, buď program ve WRC2 nebo starty u M-Sportu v nejvyšší kategorii.

Oliver Solberg loni zahájil spolupráci s Hyundai motorsport, avšak syn mistra světa z roku 2003 svými výsledky příliš nezářil a čekalo se, co ukáže v sezóně následující. Letos dostal důvěru v kokpitu i20 N Rally1, ale sezóna byla pro mladého Švéda poněkud nepovedenou, když výraznější výsledky zajel až v závěru roku, kdy bral 4. příčku v Belgii a následně 5. místo na Novém Zélandu. To už mu však v korejských barvách zbývaly poslední dny, než tým oznámil ukončení spolupráce s mladým jezdcem. Ten si na závěr roku byl s Polem R5 spravit chuť ve Velké Británii, kde vyhrál sedmé kolo tamního mistráku Cambrian Rally. No a právě britský start naznačil, co by mohl příští rok dělat Solberg, protože jednou z dvou aktuálních variant jsou starty s Volkswagenem ve WRC2. Mimo to však není ze hry ani pokračování ve speciálu Rally1, kde probíhají jednání mezi jezdcem a M-Sportem.

Jednání v posledních době poněkud zpomalila, avšak stále pokračují, takže nic není rozhodnuto. Jasné je jediné, že Solbergovi by měl starty nadále platit výrobce energetických nápojů Monster Energy. "Jednání jdou pomalu. M-Sport je stále možností, vše je otevřené a v této chvíli je obtížné něco říct konkrétně. Jelikož jednání o startech s M-Sportem jdou pomalu, tak pracujeme na zajištění záložní varianty startů s erpětkou a tak jsou ve hře dvě varianty. Buď bychom jeli soukromě s Polem a nebo v nějakém týmu s jiným autem. Uvidíme, co další dny přinesou," říká pro server autosport.com švédský jezdec. Pokud jde o spekulace, jméno mladého jezdce se objevilo ve spojitosti s Toksportem a novou Fabií, ale tam lze v této fázi spíše vidět přání fanoušků, než realitu.

No a z podobného ranku je i spekulace kolující motoristickými fóry v předchozích týdnech, že by vznikl soukromý tým se Solbergem a Tänakem placený Monster Energy. "Na takovém projektu se pracovalo, ale možná že to nebylo s Ottem. Můžu ale potvrdit, že jsme pracovali na projektu s M-Sportem a Monster Energy. Uvidíme, jak to dopadne, všechno je teď otevřené," dodává Oliver Solberg. Problém, na kterém by mohl tento projekt ztroskotat může být právě hlavní sponzor Solbergových aktivit, protože je otázkou, co by na loga jiného energy drinku řekl Red Bull, jenž se na vozech M-Sportu objevoval v letošním roce a jeho by cumbrijský tým rád využil opět k placení spolupráce se Sebem Loebem. K této otázce se vyjádřil Rich Millener: "Máme silné vazby s Red Bullem a myslím si, že by od nás byla chyba řešit cokoliv s jiným sponzorem z oboru. Chápu ale, že pro Olivera je to těžká situace, jelikož není k dispozici moc volných sedaček. "

A jak na závěr Oliver Solberg dodává, i kdyby to nevyšlo s Rally1, starty s vozem kategorie R5/Rally2 pořád budou plnohodnotnou sportovní náplní další sezóny. "Kroku do nižší třídy se nijak nebojím. Jsem pořád hodně mladý a nevidím v tom problém. Raději budu mít pořádně sestavěný program v nižší kategorii, než dělat něco napůl. A pokud pořádný program znamená R5/Rally2, tak půjdu touto cestou," uzavírá mladý jezdec.

Komentářů celkem: 4
6. 12. 2022 11:001 Upraveno 11:00
0 0
Tak Štajf měl taky jeden čas Fábii z jedné strany zelenou a z druhé černou... Tak proč by Solberg nemohl mít na Pumě z jedné strany RedBull a z druhé Monster smajlík
6. 12. 2022 11:442 Upraveno 11:48
0 0
No je fakt, ze Olliemu uz taky jedno auto shorelo.

Edit: Tak kecam, sice od Chorvatska nema zadnej start, ale podle resultu zniceny neni. Shacki, neslo by to jinak obarvit, aby se nepletlo vybrany se znicenym?
6. 12. 2022 19:003
0 0
Začínam mať pocit že v prípade m sportu to je už fakt čisto o peniazoch a budú tam len dvaja loubet a greensmith. smajlíksmajlíksmajlík
7. 12. 2022 08:174
1 0
Sebloeb, oni chtěli prachy za starty i po tobě jako po devátinásobném mistru světa? smajlík Ale vážně, ono mě to nijak nepřekvapuje, pro Malcolma je to podnikání a vydělávat se musí. Spíš si kladu, a to docela dlouho, otázku, zda se M-Sportu nedaří splašit nějakého pořádného sponzora nebo jestli ho vlastně ani nechcou...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!