14. 12. 2022 14:20 − 5802× − 0

Právě vychází magazín Rally 10/2022

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Hustopečské týmy s dvěma mistrovskými tituly

Ani po letošní soutěžácké sezóně nezůstal hustopečský rallysport bez domácích vavřínů. Ten nejcennější získala v barvách Agrotec Škoda Rally Teamu dvojice Jan Kopecký – Jan Hloušek, kteří startovali s vozem Škoda Fabia Rally2 evo.

Radovan Bucha – V týmu děláme rozbor úplně všeho

Tři sezony má úspěšně za sebou tandem Laureta Auto Škoda Teamu Filip Mareš – Radovan Bucha. Letošní rok vyšperkovali ziskem titulu českého vicemistra, ve dvou případech byli velmi blízko absolutnímu vítězství.

Rentor – Partr Rally Vsetín – Definitivní pojistka pro Březíka a Krajču

Adam Březík – Příští rok zůstáváme u Fabie R5

Adam Březík s Ondřejem Krajčou dokázali vybojovat konečný triumf ve sprintovém seriálu v hodnocení Poháru 2+. Proti loňské sezoně si také ve všech šampionátech vylepšili své pozice a sezonu Samohýl Škoda Teamu lze hodnotit jako vydařenou.

Pavel Ševčík – „Závodit bez ruční brzdy by mě tolik nebavilo“

Když je do závodu přihlášený Pavel Ševčík, vždy to slibuje atraktivní podívanou. Jezdec z Fryštáku je totiž znám svou jízdou „dveřmi napřed“, kterou přivádí diváky podél trati do varu. Atraktivní a rychlou jízdu předvedl i na posledním sprintu sezony ve Vsetíně, odkud si odvezl pohár za celkové třetí místo. Po sedmi letech tak navázal na stupně vítězů z Vyškova, kde dojel druhý.

Jiří Klíma – Byl takový speciální…

V pondělí 12. září 2022 zemřel ve věku třiasedmdesáti let legendární spolujezdec Jiří Klíma. S jeho rodinou a přáteli jsme se před časem sešli, abychom na známého a nevšedního navigátora společně zavzpomínali.

Tomáš Enge – Nejsem žádný troškař

Tomáš Enge letos sice závodil pouze sporadicky, zato však na více frontách. V Přerově během podniku evropského šampionátu prožil za volantem speciálu SuperBuggy autokrosovou premiéru, v Pačejově se představil s půjčeným historickým Fordem Escort RS MKI od kamaráda Michala Rejchrta a sezonu zakončil startem na TipCars Pražském Rallysprintu se Škodou Fabia Rally2 evo.

ČMPR 2022: Rallye Kroměříž – Domácí přesilovka

Kalendář Českomoravského poháru rallye se v posledních sezónách ustálil. Závodní sezóna účastníkům ČMPR skončila v listopadu v rámci Rallye Kroměříž. Úspěšně klaplo pět ze šesti závodů.

Rally Japan – Double Hyundaie na půdě šampionů

Návrat šampionátu do Japonska zhatila v sezonách 2020 a 2021 celosvětová pandemie Covidu-19. Vyšlo to tedy až letos, po jedenáctileté přestávce. Vítězem se stal Thierry Neuville.

Erik Cais ve Fabii RS!

Erika Caise čeká v sezoně 2023 mnoho změn a velmi náročný program. V plánu je nejen sedm světových soutěží WRC2, ale také starty v seriálu ERC.

Jan Černý – Ukázal jsem, že umím jet rychle

Devět vteřin chybělo Janu Černému v cíli Katalánské rally k vítězství v kategorii WRC3 Open. To by mu zaručilo titul mistra světa. Dvaatřicetiletý jezdec tak skončil celkově třetí za dvojicí Finů Joonou a Pajarim.

Dakar 2023 – Do pusté končiny

Čtyřicátý pátý ročník Rallye Dakar je za dveřmi. Počtvrté za sebou se uskuteční na území Saúdské Arábie, tentokrát se startem na pobřeží Rudého moře a s cílem v Dammámu při Perském zálivu.

LIAZ na Dakaru 1990 aneb když byla na Dakaru obětavost cennější než vítězství

Jelikož v roce 2022 uplynulo již třicet let od posledního startu severočeské značky LIAZ v podobě továrního týmu na slavné Rallye Paříž–Dakar, poskytujeme prostor třem z dlouhého zástupu osobností, které se výraznou měrou zasloužily o úspěch a propagaci LIAZu ve světě.

Autokros – Rallykros CZ

Petr Nikodém ukončil patnáctileté čekání

Johan Kristoffersson popáté mistrem světa

Jan Černý na konečném třetím místě Euro RX3

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!