Jan Čada - eWRC.cz
2. 1. 2023 20:30 − 6053× − 1

Petr Nešetřil a Jura Černoch s týmem vedeným Pavlem Červenkou bilancují

Nepřehlédnutelná, a hlavně nepřeslechnutelná posádka Porsche 911 GT3 se vrací ke klíčovým momentům sezóny formou videoklipů.

Podívaná to to je více než zajímavá a stejně jako na trati, tak i před kamerou celý tým potěší duši fanouška rallysportu.

Třemi slovy – bahno, bahno, bahno

Totální nevlídnost. Sníh, bláto, déšť, kroupy a zima. Chladné přijetí si připravili valašští bohové na startu 40. Kowax Valašské Rally ValMez 2022. První závod velkého českého mistráku byl totálním testem jezdeckého umu a odvahy. Ale taky velkou pneumatikovou loterií. Jedinou jistotou tohoto závodu byli nezdolní fanoušci, kteří na valašské rozmary božstev mají osvědčenou tekutou ochranu.

Petr Nešetřil za volantem zadokolky se snažil situaci popsat: „Chvilku jsi v autě jen pasažér a čekáš až se auto vynoří z katu zpátky na silnici. A k tomu všemu si vezeme soukromý sněžný mrak. Byl to boj o přežití, ale přežili jsme.“ Znalec místních poměrů a zkušený geograf Jura Černoch tuto náročnou soutěž charakterizuje jedním výstižným přirovnáním ze svého bohatého slovníku. Ale o tom už více ve videu.

Rally v máji, aneb když se všichni dobře baví

Klatovy na tričko. Jaro v plném proudu. Rozumná porce šotoliny na trati. Zkrátka ideální podmínky pro závodění. Taková byla 56. Rallye Šumava Klatovy 2022. A byl to i souboj o vteřinky s Jakubem Jirovcem a Jakubem Kunstem, který rozhodl legendární Koráb, kde posádku speciálu Alpine A110 Rally RGT zradila poloosa.

A byla to také premiéra nového designu závodního vozu Porsche 911 GT3. Přestože to byl už druhý závod s inovovaným polepem, teprve na Šumavě si jej mohli fanoušci pořádně prohlédnout, protože na Valašce se všechny posádky jednotně a trvale oděly do bláta. Jarní vizuální pohlazení pro všechny zúčastněné tvrdí i kvalitní hudební doprovod dokonale vyladěného Porsche 911 GT3. Podívejte, poslechněte, užijte.

  To Porsche má koule

„Suché Malonty, to je lunapark.“ Petrova slova zvou ke sledování videa z 49. Rallye Český Krumlov 2022. Byť zkušení, pořád se kluci musí zdokonalovat, a tak po defektu v lunaparku, který posádka zvládla za tři a půl minuty přišel před další soutěží na řadu zdokonalovací trénink. Petr s Jurou se zlepšili o téměř dvě minuty na čas 1:40 v této dovednostní disciplíně. A co myslíte, stačí to na překonání týmových mechaniků? Zatím nikoliv.

Vzácným hostem ve videu je Miroslav Janota, který byl v letech 2016 – 2019 velkým sportovním soupeřem posádky Nešetřil – Černoch. A proto se vracíme i do nedávné minulosti s dřívějším soupeřem a kamarádem týmu.

Hrdlořezy, Zvířetice – tahle soutěž nebyla pro slečinky

Tam, kde nyní již jen rozeklané zdivo vypráví svůj příběh, stával před staletími nádherný hrad. A právě okolo zvířetické věže se vine příběh celé 49. Rally Bohemia 2022. Pořadatelé se rozhodli prověřit posádky a jejich techniku mírou vrchovatou a už během najíždění zvířetické erzety se dostavil značný respekt z úseku, který asfaltem nadvakrát neoplývá.

Nesmírně složitá šotolinová erzeta prověřila i ty nejmenší detaily v rozpisu. Jura Černoch ve videu odtajní specifické výrazivo, které při navigaci využívá. A taky uvidíte Porsche 911 GT3 v letu.

Slunce, seno, Pindula

A taky trochu deště přinesla 51. Barum Czech Rally Zlín 2022. Byla jako vždy krásná, náročná a díky počasí nesmírně dramatická. Jurova domácí soutěž neumí být jiná než napínavá do posledního kilometru. A jako vždy úžasnou podívanou přinesla už páteční městská rychlostní zkouška potemnělým centrem Zlína. Legendární Pindula, která vede okolo Jurova domu patří k tomu nejlepšímu, co rally může nabídnout, a tak o zážitky v okolí hlavního města rallysportu, metropoli na Dřevnici pod Pindulou zkrátka nebyla nouze. A na závěr ještě jedno velké překvapení!

  Kluci, kde máte světlo?

Kompaktní, rychlá, na přejezdy úsporná. Taková byla 43. Invelt Rally Pačejov 2022. Hned na shakedownu při prudkém brzdění nevydržel zámek, který fixuje přední světlomet a začala velká pátrací akce. Radek Sochorek v sobě nezapře detektivní nadání a proto byl v hledání předního světlometu on ten úspěšný. A pak se to rozjelo naplno.

Rally je sport, ke kterému ze všeho nejvíc patří dvě vlastnosti. Důvěra a spolehlivost. A Jura s Petrem jsou posádkou vskutku sehranou. Jejich rozpis patří k těm nejpodrobnějším a ve videu vám ukážeme, jak to mezi levou a pravou sedačkou závodního speciálu ladí.

Když fanoušci pomáhají

Naprostým extrémem z hlediska počasí byla 58. ADAC KNAUS TABBERT 3-Städte-Rallye 2022. Tratě rozbahněné, louky pod vodou a to není úplně nejlepší hřiště pro techniku v podobě Porsche 911 GT3. Posádka tentokrát výjimečně cíl nespatřila. Ale jak to v těžkých chvílích bývá, v nouzi poznáš přítele. A nám pomohli právě obětaví fanoušci. A díky jejich nezištné pomoci nakonec celý tým odjížděl z nejtěžší soutěže roku s dobrým pocitem a s tím, že zkrátka tentokrát to byl především boj s počasím, které bylo neporazitelné. Díky za pomoc. A promiňte za to bláto. Bez vás bychom to nezvládli!

Mikuláš, Nešetřil a Černoch

Slušovický rallysprint byl odměnou fanouškům za jejich celoroční podporu a Síť21 Mikuláš Rally Slušovice 2022 byla hlavně show, kterou si měli všichni užít. A nadílka to byla opravdu bohatá. Jízda bokem, vánoční výzdoba a párky v rohlíku. Zkrátka dokonalá rozlučka s krásnou a pestrou sezónou 2022. Lepší, než o tom číst je to zažít nebo aspoň vidět na videu.

Děkujeme za přízeň všem fanouškům rally. Těšíme se na setkání s vámi v nové sezóně a věříme, že nás náš milovaný sport bude společně zase skvěle bavit a přinese nám řadu společných a nevšedních zážitků. A velký dík patří i všem pořadatelům, bez kterých bychom nemohli bezpečně a sportovně soupeřit na krásných českých a moravských tratích. Ať nás všechny rally prostě baví a je kořením našich životů!

Další videa můžete sledovat a odebírat z YTB kanálu https://www.youtube.com/@nese3l

Komentářů celkem: 1
4. 1. 2023 00:26
0 0
smajlík Moc pěkné smajlík jen tak dál. To jsou koule na stromečku rallye smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!