8. 2. 2023 05:52 − 3810× − 2

Želechovická rally-beseda s vlčáky již v sobotu 25. února!

Dvakrát odložený čtrnáctý ročník tradičního předsezónního setkání příznivců rally s jezdci a spolujezdci se konečně bude moci uskutečnit.

Bude to v sobotu 25. 2. 2023 od 17 hodin na tradičním místě, tedy v sokolovně v Želechovicích nad Dřevnicí.

„Akci jsme museli kvůli omezením vyplývajícím z pandemie covid-19 dvakrát zrušit, až letos to konečně zase vyjde. S Honzou Houštěm jsme oprášili rok starý plán na pozvání většinou mladých, nadějných a talentovaných jezdců ve věku přibližně do 25 let a také atraktivně a dravě jezdících pilotů, kterým se všem se často říká „vlčáci“. No a do tohoto plánu krásně zapadlo i to, že hlavním partnerem besedy se pro letošek stává společnost Rentor Motorsport, kterou zastupují otec a syn Marek a Jakub Vlčkovi, kteří budou také přítomni,“ oznamuje koncept letošní rally-besedy za pořádající Rally klub Paseky o. s. dlouholetý hlavní organizátor besedy a sám také zkušený spolujezdec Jaroslav Krajča, a pokračuje výčtem pozvaných hostů: „Naše pozvání přijali: Dominik Stříteský, Adam Březík, Daniel Polášek, Jaroslav Vančík, Josef a Jaroslav Urbanovi a Tomáš Plachý. No a co by to bylo za besedu s vlčáky, kdyby chyběl velezkušený Martin Vlček a již zmínění Marek a Jakub Vlčkovi.“

„Moderace besedy se podruhé ujme zkušený Marcel Herbolt, který připravuje a vysílá pořad Motokecy na Rock rádiu. Moderovat bude ve spolupráci s rally-jezdcem a komentátorem Alešem Holakovským, který besedu v této roli provází už od jejího vzniku. Samozřejmostí je u nás tradičně bohatá tombola, ve které se diváci mohou těšit na početné věcné ceny s rally-tématikou. Součástí akce bude i nezbytná autogramiáda přítomných jezdců a fotografování s hosty. Občerstvení je samozřejmě zajištěno,“ dodává k organizaci letošního ročníku Jaroslav Krajča.

Vzhledem k tříleté pauze kvůli koronaviru připomeňme, že beseda se až do vypuknutí pandemie koronaviru konala každý rok už od roku 2008. Za tuto dobu se jí zúčastnilo téměř sto padesát významných, nejenom českých, jezdců a spolujezdců. Za všechny jmenujme ze současných jezdců například Jana Kopeckého s Pavlem Dreslerem, Tomáše Engeho, Petra Uhla, Filipa Mareše, Jana Dohnala, Vojtěcha Štajfa nebo také Seppa Wieganda a Marijana Griebela jakožto zástupce zahraničních hostů. Z legendárních jezdců historie jsme mohli vidět Ladislava Křečka, Leo Pavlíka, Václava Blahnu, Pavla Valouška seniora, Karla Jirátka, Josefa Častulíka a řadu dalších. V neposlední řadě pak jmenujme také legendárního spolujezdce Petra Grosse, který začátkem roku oslavil kulaté 60. narozeniny, ke kterým bychom mu chtěli za pořadatelský tým želechovické besedy dodatečně alespoň tímto způsobem veřejně pogratulovat!

Další informace, včetně bližšího představení závodníků-hostů na „startovní listině“ a časového harmonogramu akce, Vám přineseme ještě v další zprávě krátce před konáním besedy. Všichni příznivci rallysportu jsou srdečně zváni!

Na video-sestřihy z minulých ročníků besedy se můžete podívat zde.

Želechovickou besedu naleznete též na Facebooku: www.facebook.com/events/742474560627595/

Místo konání akce: TJ Sokol Želechovice (sokolovna), 4. května 48, Želechovice nad Dřevnicí, GPS: 49°13'1.535"N, 17°44'57.103"E

Komentářů celkem: 2
8. 2. 2023 17:55
0 0
Paráda, už se těším.
9. 2. 2023 16:36
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!