Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2023 18:36 − 7047× − 0

No tak, Sebe, nedělej Zagorku…

I když před nedávnem devítinásobný mistr světa oznámil, že letos v MS nic v plánu nemá, šéf M-Sportu se nevzdává a rád by Francouze do Pumy dostal.

Při předloňském oznámení startů Sébastiena Loeba s M-Sportem by se nenašlo asi mnoho fanoušků, kteří by z tohoto spojení byli zklamaní. Mistr všech mistrů se Malcolmu Wilsonovi za angažmá odměnil nejlépe jak mohl, když debutující Pumu Rally1 dovedl k vítězství v Rallye Monte Carlo. Pak už to taková sláva nebyla, v Portugalsku z prvního místa urazil kolo, na Akropolis jej ze stejné příčky srazila technika a cíl viděl už jenom v Keni, avšak i tady to nebylo bez superrally. Celá sezóna tak ukázala, že "Ufon" nic ze svého umu neztratil ani téměř 20 let od zisku prvního titulu a vždy když jel, tak byl mezi aktéry boje o příčky nejvyšší. Mnohé by jistě zajímalo, zda by v trendu pokračoval i letos, avšak M-Sport zatím neoznámil žádný plán startů pro Loeba a jak nyní přiznává Malcolm Wilson, s Alsasanem se o možných startech nadále baví, ale prioritu má program pro Otta Tänaka, jenž se pro letošek do M-Sportu vrátil.

Takže jedinými, kdo má jistotu startů na všech podnicích je právě Estonec, jenž v roce 20199 narušil francouzskou dominanci v mistrovství světa a Pierr-Louis Loubet, jenž letos dostal od cumbrijského týmu šanci v podobě startů na všech soutěžích MS. Toto trio občas doplní gentleman driver Jourdan Serderidis a pro Seba Loeba doposud nic jistého není. "Ano, nadále s ním jsme v jednání. Rád bych jej viděl zpět za volantem Pumy, pokud by se nám povedlo najít cestu, jak to udělat, aby pár závodů odjel. Ale hlavní pozornost letos zaměřuju na to, abych udělal v týmu Otta 100% šťastným," říká Malcolm Wilson.

Tým proto pozornost soustřeďuje na to, aby vše fungovalo Ottu Tänakovi, který je jezdec s ambicemi nejvyššími a jistě by M-Sportu nevadil, kdyby se Estoncovi dařilo podobně jako v minulosti, kdy sbíral vítězství, popřípadě jako v roce 2019, kdy s Yarisem oslavil titul. Proto i případné Loebovy starty budou až na druhé koleji a priorita je Ott Tänak. Ten se po monacké soutěži nechal slyšet, že zatím je brzy cokoliv hodnotit, ale jeho páté místo představuje nejlepší vstup do sezóny od roku 2019. "Když už nic jiného, tak jsme si z Rallye Monte Carlo odvezli nějaké body, což je dobrý začátek sezóny. Získaných 14 bodů je víc, než se mi tam povedlo získat dohromady za poslední tři roky," doplňuje Ott Tänak, jenž je letos hlavním objektem zájmu M-Sportu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!