10. 3. 2023 23:07 − 3729× − 1

Půlstoletí Rallye Český Krumlov

Výstavu v kaplickém kině zahájí legendární soutěžní jezdec Emil Triner.

12. – 29. 3. 2023, Kino Kaplice

Rallye Český Krumlov zažije v letošním roce velký historický milník. Jednu z nejstarších tuzemských sportovních akcí čeká v květnu již 50. ročník. Při příležitosti významného jubilea připravil organizační tým expozici, která bude v březnu k vidění ve výstavní síni Kina Kaplice.

Akce vypukne v neděli 12. března vernisáží, kterou ve 14 hodin osobně zahájí absolutní vítěz českokrumlovské rallye z roku 2001 Emil Triner. Bývalý tovární jezdec týmu Škoda Motorsport a miláček tisícovek fanoušků je totiž ambasadorem 50. Rallye Český Krumlov.

Výstava s názvem Půlstoletí Rallye Český Krumlov nabídne plakáty, fotografie a další historické artefakty s tematikou jihočeské automobilové soutěže, k vidění bude originální kombinéza a další závodní vybavení rekordmana v počtu absolutních triumfů Romana Kresty či rozpisy a vítězné poháry jeho navigátora Petra Grosse. Expozice bude doplněna ukázkou modelů soutěžních vozidel ze sbírky kaplického příznivce rychlých kol Petra Danihlíka.

Součástí odpoledního programu vernisáže výstavy bude ukázka skutečných závodních vozidel na prostranství před kinem, autogramiáda Emila Trinera nebo závody rádiem řízených RC modelů, které budou zdarma k dispozici pro všechny příchozí návštěvníky.

Komentářů celkem: 1
11. 3. 2023 05:191
1 0
Gratulace k výročí.Nadherna soutěž v nádherném ročním období.Uz se těším na letošní ročník.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!