Letní rozhovor s Henningem Solbergem

Starší bratr Pettera Solberga hovoří o svých cílech pro druhou polovinu sezóny.

Letos se poprvé zúčastníte dvanácti soutěží mistrovství světa. K tomu má letos mistrovství poprvé letní přestávku – těšíte se již na další soutěže sezóny?
První polovina sezóny utekla velmi rychle. Bohužel nám často chybělo potřebné štěstí. Přestou jsem ale spokojen a těším se již, až se sezóna opět rozjede. Sice nebudu startovat v Německu, ale na Finskou rally jsem již plně motivován. Mým cílem pro zbytek sezóny je umístit se na stupních vítězů.

Vaší příští soutěží bude Finská rally. Minulý rok jste na ní zajížděl dobré časy, odpovídají tomu i Vaše očekávání pro letošní ročník soutěže?
Samozřejmě že jsem sám trochu více pod tlakem. Ale minulý rok jsem byl velmi rychlý a poslední den jsem zajel tři třetí časy – za Petterem Solbergem a Mikko Hirvonenem, kteří bojovali o celkové třetí místo. Letos mám od Bozian Racing k dispozici skvěle připravený Peugeot 307 WRC. S ním se chci bezpodmínečně umístit mezi prvními pěti.

Když Vám rally zabírá tolik času, zbyde Vám nějaký pro Vaší rodinu?
Bohužel příliš málo. Soutěže, testy a akce pro sponzory mi zabírají hodně času. Ale byl jsem po skončení Rally Acropolis s mojí rodinou týden na jachtě. Nyní je v Norsku stejně jako v celé Evropě extrémní teplo. To využívám každou příležitost a jezdím s mou ženou a našimi dvěma dětmi k jezeru poblíže našeho bydliště v Spydebergu.

Jak vypadá typický den Henninga Solberga?
Každé ráno uběhnu s mým osobním trenérem deset kilometrů. Poté začíná má práce pro sponzory – podpisové akce v různých prodejnách Expert, setkání se sponzory a různé porady. Mezitím se také setkávám s mými fanoušky. V pět hodin odpoledne pak končím, protože tou dobou vyzvedávám mou malou dceru ze školky. A večer mám pak již jen pro rodinu.

Příští sezónu jsou v programu MS tři nové soutěže, mezi nimi i Norská rally. Co tomu říkáte?
Pro mě to je absolutně fantastické. Jsem přesvědčen, že Norská rally bude velkým obohacením mistrovství světa. Mohu být jen spokojen, protože tato soutěž je jako pro mě dělaná. Letos jsem jí také vyhrál. A ačkoliv to je zimní soutěž, nelze jí se Švédskem srovnávat. V Norsku jsou silnice mnohem užší a i bariéry ze sněhu jsou mnohem vyšší.

A co říkáte na ostatní soutěže?
V Portugalsku jsem startoval v letech 2000 a 2001. Skvělá soutěž, líbí se mi jak země, tak i charakteristika tratě. Irskou rally neznám. Je mi ale líto, že Kypr a Turecko už v kalendáři nebudou. Obě dvě soutěže jsou mi velmi sympatické. Na Kypru jsem byl minulý rok čtvrtý a zajel tak můj nejlepší výsledek v mistrovství světa.

Sledoval jste mistrovství světa ve fotbale?
Měl jsem stejné předpoklady jako můj týmový kolega Manfred Stohl – jak Rakousko, tak i Norsko se závěrečného turnaje nezúčastnilo. V zásadě nejsem moc velký fanoušek fotbalu, ale na mistrovství světa se přirozeně koukám. Mým favoritem byla Francie, mezi hráči pak Ronaldinho. Bohužel úplně nesplnil očekávání jeho fanoušků. Že nakonec vyhrála Itálie je v pořádku. Toto mužstvo hraje již několik let velmi dobře, za tím je tvrdý trénink – o náhodném vítězi mistrovství světa nemůže být ani řeč.

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:85.132.178.82
31. 7. 2006 10:49
0 0
pekny rozhovor smajlík))))))))))))))))))
31. 7. 2006 16:32
0 0
S tou itálií a mistry světa bych až tak nesouhlasil.... :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!