30. 3. 2023 14:22 − 5848× − 0

EuroOil team s Pechem a Uhlem vstupují do další Rallye sezóny

Šampionát Mistrovství ČR v automobilových soutěžích 2023 otevře o tomto víkendu tradičně Valašská Rallye.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem pojedou i letos s Fordem Focus WRC v barvách čerpacích stanic EuroOil. Již 22 rokem je Pech se svojí přezdívkou „Ášín“ spojen s EuroOil a je opět připraven bojovat o příčky nejvyšší.

O zimní přestávce se team plně věnoval přípravě. Posádka pod dohledem jejich přísného kondičního trenéra p. Pacla pracovala na své fyzičce a mechanici na Focusu, který mimo jiné dostal zbrusu nový motor. Na jeho oživení a doseřízení přímo ve voze přiletěl uplynulou neděli inženýr anglického M-Sportu. „Při té příležitosti jsme se s Petrem mohli ve voze také svézt a začít si opět zvykat na ostré závodní tempo. Na Valašce nás čekají dešťové přeháňky a kluzká trať. A i podmínky při ladění motoru tomu byly podobné. Jezdecká pauza byla poznat především na mě, zpočátku mě Petr trošku popoháněl, kdy na mokru jsem hůř odhadoval brzdné body, ale ke konci mě dokonce pochválil,“ popisuje s úsměvem přípravu EuroOil teamu Pech jun.

Loňský dramatický ročník Valašské Rallye, kdy posádka EuroOil teamu až na poslední RZ zvrátila vítězství na svoji stranu, zůstane v paměti fanoušků ještě dlouho. Navíc to byl souboj prvních tří posádek, kdy po dvou dnech byl mezi nimi rozdíl necelých 9 sekund. Zda to letos bude podobně napínavé, uvidíme již tento víkend.

Valašská Rallye odstartuje v pátek 31.3. v 18:00 hod na náměstí ve Valašském Meziříčí. Na posádky čeká 16 rychlostních zkoušek a trať dlouhá 503 km. Vítězná posádka přejede cílovou rampu v neděli 2.4. v 16:00 hod opět na náměstí ve Valašském Meziříčí. EuroOil team zve všechny fanoušky motorsportu na start nové sezóny.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!