18. 4. 2023 22:37 − 2339× − 3

Právě vychází magazín Rally 03/2023

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

KOWAX Valašská rally ValMez – Aprílová bitva pro Pecha s Uhlem

Poslední březnový pátek odstartuje slavnostním startem při Kowax Valašská rally Valmez jubilejní třicátá sezóny PSG Mistrovství České republiky v rally. Naše nejpopulárnější motoristická disciplína se po roce vrací ke schématu sedmi mistrovských soutěží.

Kryštof Zpěvák – „Určitě nás letos čekají tvrdé boje“

Úřadující juniorský šampion a talentovaný jezdec Jantar Teamu Kryštof Zpěvák vyrazil do letošní sezony s vozem Opel Corsa Rally4. A debut za volantem corsy mu i přes těžké podmínky vyšel parádně.

Pozvánka RŠK + HVR 2023

Klatovské soutěže ve formátu, který se už dvakrát osvědčil

Preview EHRC + Rally Costa Brava

Tradiční zahajovací soutěž mistrovství Evropy historiků na nejstarší rally ve Španělsku přinesla souboj tří posádek s diametrálně odlišnými vozy. Při Vltavě budou mít o evropské body zájem také čtyři české posádky. Při připočtení účastníků MČRHA by se měla na trati objevit téměř stovka historických vozů.

Kopná otevře seriál RSS

28. ročník Síť21 Rallysprint Kopná otevře ve dnech 5. – 6. května šestidílný seriál Rallysprint série 2023 a Poháru 2+. Premiérově se pojede ve Slušovicích o mistrovské body v rámci Mezinárodního mistrovství Slovenska v rally.

Jan Votava – „Byli jsme soupeři i kamarádi, jedna velká banda“

Starším fanouškům se po vyslovení jména Jana Votavy (narozen 31. října 1971) okamžitě vybaví skromný kluk s dlouhými vlasy. Na českých rychlostních zkouškách jsme jej mohli vídat po dvacet sezon. Až bližší pohled na kariéru soutěžáka z Dýšiny u Plzně prozradil, že po celou svou kariéru byl věrný pouze čtyřkolkám, tedy vozům se všemi poháněnými koly.

Martin Kožmín – „Závodní auto si musíme připravit sami“

Pražský jezdec Martin Kožmín loni oslavil padesátku (nar. 25. listopadu 1972), soutěžácké aktivity zaokrouhlil na rovnou třicítku sezon. Letos plánuje kombinovat starty v rallysprintech a ČMPR s vozy Ford Fiesta Proto, resp. Škoda Fabia Proto. Samozřejmě v typické červené týmové barvě.

Jiří Urban

Do rallyového nebe odešel na počátku března Jiří Urban (22. září 1944 – 10. března 2023), jeden z nejrychlejších a nejúspěšnějších pilotů automobilových soutěží sedmdesátých a osmdesátých let.

Azores Rally – Loebův vítězný debut s Fabií RS

Kultovní Azorská rally letos nečekaně vypadla ze seriálu ERC, avšak její pořadatelé kvůli tomu nezahořkli. Namísto poplatků pro promotéra a FIA věnovali finanční prostředky na zajištění účasti několika špičkových soutěžních jezdců včetně legendárního Sébastiena Loeba. Z mediálně ostře sledované soutěže se stal festival okřídleného šípu.

Guanajuato Rally México – Ogierův další historický zápis

Sébastien Ogier posedmé opanoval Mexickou rally, čímž se osamostatnil na čele statistik vítězů severoamerického klání světového šampionátu. Špička se tam vrátila po dvouleté pauze.

Michal Ernst – V Mexiku vás pokaždé čeká nějaké překvapení

Tandem Martin Prokop – Michal Ernst zakončil Mexickou rally na jedenácté příčce absolutně, druzí v hodnocení WRC2 Challenger. Michal se vrátil na mexické tratě počtvrté, tentokrát přesně po deseti letech. Tehdy navigoval Martina Prokopa ve voze Ford Fiesta RS WRC. Další dva starty si zapsal v rámci PCWRC se Štěpánem Vojtěchem.

MS 2003 – Solberg mistrem o jediný bod

Sezona 2003 patřila k vrcholům éry vozů WRC. Světového šampionátu se před dvaceti lety zúčastnilo šest továrních týmů, přičemž čtyři z nich bojovaly o vítězství.

Autokros – Rallykros CZ

Tradiční porce stránek o autokrosu a rallykrosu.
Jiří Kadlec – „Bez podhoubí houby nerostou“
Pavel Berounský – „RacerBuggy už jsou stálými třídami“
Denis Pytela – „Míříme na titul“

ZSE RX – Zóna odstartovala v Mariapócsi, v Melku slaví padesát let!

ERX – Mistrovství Evropy startuje v Nyirádu!

Stejně jako v loňské sezoně odstartuje rallykrosové mistrovství Evropy závodem v maďarském Nyirádu. Titul v divizi RX1 bude obhajovat Švéd Anton Marklund. Naopak v RX3 je titul volný. Kobe Pauwels totiž své loňské prvenství obhajovat nebude. Na startu sezony nebudou chybět ani čeští jezdci.

Komentářů celkem: 3
18. 4. 2023 23:25
0 0
Hodnotenie WRC 2 Challenger to je čo. smajlík
19. 4. 2023 10:57
0 0
To je šampionát pro ostřílené borce na Monte tam byl například Delecour s novou Fabii
20. 4. 2023 11:13 Upraveno 11:16
0 0
Tak omlouvám se jsem to popletl Delecour byl ve WRC Masters Cupu. WRC2 Challenger je tuším přejmenování WRC2 Junior
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!