19. 4. 2023 19:47 − 3741× − 0

Jan Kopecký chce na Šumavě zrychlit

Druhý letošní start s vozem Škoda Fabia RS Rally2 čeká o víkendu AGROTEC Škoda Rally Team.

Jan Kopecký s Janem Hlouškem odstartují na Rallye Šumava Klatovy se startovním číslem 3.

Klatovská soutěž patří mezi oblíbené Jana Kopeckého. Ze 13 startů hned 7x vyhrál, což z něj dělá nejúspěšnějšího jezdce historie Rallye Šumava. Od roku 2015 nevyhrál jen jednou, a to v roce 2019, kdy skončil druhý. Poslední dva ročníky opět vyhrál a letos by rád přidal hattrick.

První letošní start na Kowax Valašské rally ValMez nedopadl úplně podle představ. V obtížných podmínkách byla pro posádku premiéra s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 doslova křest vodou a blátem a i po několika chybách skončila na třetím místě. Do Klatov už ale míří optimisticky naladěna.

„Mezi soutěžemi jsou jen tři týdny, my jsme ale v týmu usilovně pracovali na drobných detailech v nastavení vozu a především na sobě, abychom na Šumavě byli rychlejší,“ přiznává Jan Kopecký. „Na konci Valašky už jsem se v autě cítil docela jistě, takže doufám, že teď na to navážeme hned od první rychlostní zkoušky a ještě trochu zrychlíme. Na startu se opět objeví prakticky celá domácí špička a my se na další souboje velmi těšíme. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky ke tratím i do servisu, věřím, že je opět čeká napínavá podívaná.“

Se začátkem sezóny vyjádřil uspokojení i Martin Rada, generální ředitel AGROTEC Group. „Valaška byla pro celý tým velmi náročná a předcházely jí hektické přípravy. Její průběh jsme detailně zanalyzovali a věříme, že drobné změny se projeví v rychlosti již na Šumavě. Naším hlavním cílem zůstává zisk jubilejního 10. domácího titulu pro Jana Kopeckého a vzhledem k tomu sezóna začala úspěšně.“

Soutěž startuje v pátek odpoledne na Čínově, vítěze budeme znát v neděli odpoledne. „Čeká nás tradičně náročná soutěž a otázkou je, jak do ní zasáhne dubnové počasí. I kvůli divákům bych si ale přál lepší podmínky než na Valašce,“ dodává Jan Kopecký.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanól Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Alpina, Michelin, Mol Racing Fuel, AD Technik, Sonax, Renovak a Uniprint.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!