25. 4. 2023 10:00 − 3493× − 3

Pech s Uhlem vyhráli „Šumavu“

EuroOil team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel na voze Ford Focus WRC těsně zvítězili na 57. Rallye Šumava v Klatovech.

Rychlostní zkoušky obležené diváky, jarní počasí, krásná příroda, náročná trať a především neuvěřitelně dramatická bitva o první místo zůstane ještě dlouho v paměti přihlížejících na letošní ročník Rallye Šumavy.

Pech s Uhlem vstoupili do závodu výhrou na legendárním Čínovském okruhu o 0,6 sekundy před Janem Kopeckým. To naznačovalo, že se opět schyluje k dalšímu těsnému souboji. Přetahovaná o desetinky vteřiny, která se mezi nimi rozhořela v každé další rychlostní zkoušce, přinášela infarktové stavy nejen členům obou teamů, divákům u trati, ale i sledujícím u rozhlasů, monitorů a televizních obrazovek.

„Během první etapy se nám podařilo vytvořit na Honzu mírný náskok, který jsme udržovali za cenu jízdy na samotné hranici rizika a to během celé soboty a neděle. V předposlední zkoušce jsem ale z velké rychlosti nedobrzdil do jedné odbočky. Musel jsem s autem couvnout a vrátit se zpět. Ztratili jsme tam celý pětisekundový náskok, který jsme si tak pracně tvořili dva dny,“ vysvětluje Pech.

Rozhodnout tedy měla až úplně poslední 15 km dlouhá Zdebořická zkouška. Na tu začalo krátce před startem ještě ke všemu pršet. Větší drama si na závěr závodu snad nikdo už přát nemohl.

„Po dojezdu do cíle jsme s Petrem vůbec netušili, jak jsme jí zajeli. Při čekání na Honzovo čas, který startoval za námi jsem si nekonečnou minutu vyčítal předchozí jezdeckou chybu. Ale k obrovské radosti se nám poslední vložka povedla o malinko lépe něž jemu,“ říká s velkou úlevou Pech a dodává: „Musím moc poděkovat fanouškům za krásnou atmosféru, jakou dokázali vytvořit během víkendu u trati i v servisu a tím nám hodně pomoci.“

Dalším závodem EuroOil teamu bude koncem května Rallye Český Krumlov.

Komentářů celkem: 3
25. 4. 2023 10:11
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
25. 4. 2023 13:34
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
25. 4. 2023 20:51
0 0
Super výkon a krásnej souboj s Kopejdousmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!