25. 4. 2023 12:59 − 27610× − 46

Incidentu v Chorvatsku se neúčastnili čeští fanoušci!

Bulvární přístup českých médií k rally lze opět dokumentovat na rvačce fanoušků na Crotia Rally.

Vůbec nezpochybňujeme závažnost incidentu, ale ohrazujeme se proti tomu, aby z toho byli obviňováni čeští fanoušci. Těch se sjelo do Chorvatska obrovské množství a byli i na tomto skoku. Byli tam i čeští fotografové včetně Honzy Froňka.

Zde nabízíme osobní svědectví Jaroslava Schreibera, který byl konfliktu přítomen. "Na místě incidentu jsem byl. A video je téměř z mého pohledu. Měl jsem za to, že to byl konflik Slovinci x Chorvati. Jeden starší pán byl na stromě, kde nechtěně vylil pivo na toho člověka pod ním v černém tričku s červeným nápisem. Ten vystartoval a podle mě nevědomky stáhl i slovinskou vlajku, která byla položena na mezi. Pak už se přidávaji další osoby, hlavně chorvatsky mluvící. Čeští fanoušci, co byli okolo, se do incidentu ani jeden nezapojili! Ba naopak se snaží situaci klidnit a upozornit, že brzy přijede auto. To co pak čtu na Novinkách apod. o zapojení českých fanoušků je nehorázná lež. A v diskuzi pod článkem se dozvím, že Ukrajinec strhl ruskou vlajku…"

Pro zajímavost titulky v českých médií..

Novinky: Šlo o život! Média obviňují ze skandálního chování i Čechy

Blesk: Boxerská vsuvka v chorvatském závodě: Češi a Slovinci se riskantně pobili přímo na trati

Komentářů celkem: 46
26. 4. 2023 10:20 Upraveno 10:26
1 0
Tak Agroprd Arbeiterzeitung si pockal, informace overil, a nakonec mu do toho hodil vidle Kunek, kterej Slovince opravil na Psonky. Tak potom neco delejte. Ale je fakt, ze treba Daily Mail popsal jen to, co je z videa jasne videt a nespekuloval o narodnostech akteru ani o tom, co se jim delo v hlave. Horizont je cca 65 m za zatackou, urcite se tam nejezdilo 180, mozna by to i stihli ubrzdit, mozna dobehnout do ty zatacky. Nevim, co se uci na skolenich trataku, ale prijde mi logicky, ze v pripade vzniku prekazky na trati je vhodny, aby osoba s vestou prioritne varovala prijizdejici posadky, na odstraneni prekazky uz tu vestu tolik nevyuzijes.
26. 4. 2023 12:55
0 0
Kunku,a to se stalo na které vložce?
26. 4. 2023 13:02
0 0
RZ13 kostanjevac. Mě se ti Poláci nelíbili už když přišli. Někteří jako my tam seděli už od 12 a oni přišli hoďku pred startem a sedli si před pásku vedle nás.
26. 4. 2023 13:04
0 0
Pořadatel je tam nechal. A na tom stromě to bylo taky o hubu. Byli přímo nad náma a jednu chvíli jich tam bylo hodne. Já měl vedle sebe 6 letyho syna a měl sem vcelku strach jestli na nás něco nebo někdo nespadne.
26. 4. 2023 15:15
0 0
Díky za info, hlavně že jste celí a v pořádku i s mladým.
26. 4. 2023 21:06
0 0
Díky, děti tam bylo víc a některé z toho byly dost špatný. I proto si nedokážu představit co by bylo, kdyby auto jelo o 30vterin dřív, lepší nedomýšlet
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!