16. 5. 2023 15:00 − 2721× − 0

Do Českého Krumlova po čtyřleté přestávce

Po dlouhých čtyřech letech se tým ACCR Racing21 vrací na tradiční soutěž českého šampionátu Rallye Český Krumlov.

Na start letošního ročníku jsou přihlášené jeho dva historické soutěžní vozy. S Toyotou Celica GT-Four ST165 se podle očekávání představí posádka Vojtěch Štajf – Vladimír Zelinka a Ford Fiesta XR2 Mk1 bude v rukách dvojice Jan Bejvl – Jan Hlista.

Letošní jubilejní 50. ročník soutěže Rallye Český Krumlov nabídne o nadcházejícím víkendu všem fanouškům automobilových soutěží zajímavou podívanou na soupeřící posádky v soudobých i historických vozech. Celý program dvoudenní soutěže je rozdělen na pět sekcí a v nich absolvuje přes 130 přihlášených posádek celkem 14 rychlostních zkoušek s délkou 162 kilometrů.

Vojtěch Štajf startoval na Rallye Český Krumlov naposledy s vozem Polo GTI R5 v roce 2019, kdy obsadil po boku navigátorky Veroniky Havelkové celkově páté místo v hodnocení domácího šampionátu. Letos se do Krumlova vrací v seriálu Mistrovství ČR historických vozů a již tradičními partnery mu o nadcházejícím víkendu budou zkušený navigátor Vladimír Zelinka a soutěžní vůz Toyota Celica GT-Four ST165. Právě na tomto voze byly na základě poznatků po minulé soutěži provedeny další vývojové změny, a to po technické konzultaci se zkušenými týmy Latvala Motorsport a Wevers Sport, které uvedený historický soutěžní vůz rovněž provozují. Jednotlivé úpravy budou poprvé vyzkoušeny na předsoutěžních testech týmu Racing21.

Druhým vozem na startu bude Ford Fiesta XR2 Mk1. Jezdce Jana Bejvla doplní na startu v roli navigátora Jan Hlista, který se významně podílí na jeho technické přípravě v dílnách Racing21 a pro tuto soutěž nahradí původního navigátora Petra Behra.

„Rallye Český Krumlov je soutěží, na kterou se po čtyřech letech zase těším. Paradoxem je, že se dá v mém případě zjednodušeně nazvat soutěží pátého místa, protože poslední tři ročníky, které jsem tady startoval s Veronikou Havelkovou, Marcelou Dolečkovou i Frantou Rajnohou jsme vždy dojeli na pátém místě absolutně. Letos je to trochu jiný příběh s pokračujícím vývojem naší historické Toyoty Celica GT-Four,“ zavzpomínal na nedávnou soutěžáckou minulost Vojtěch Štajf a dodal: „Naše účinkování na Vltavě jsme podrobně analyzovali a nebýt té banální závady se zaneseným palivovým systémem, měli bychom důvod ke poměrně velké spokojenosti. Ze soutěže jsme si ale odnesli mnoho dalších poznatků a už v Krumlově se zase posuneme ve vývoji dále, i díky konzultacím a spolupráci například s Jari-Matti Latvalou. Aktuální situaci s autem vnímáme tak, že v něm máme ty správné komponenty, ale nyní je potřeba je vzájemně vyladit v plnohodnotném soutěžním režimu. To bude náš hlavní úkol s Vláďou na této soutěži a moc se na to těšíme.“

Rallye Český Krumlov startuje v pátek 19. května v 16,35 hod. z Jeleního příkopu pod českokrumlovským zámkem. Průjezd cílovou rampou na stejném místě bude v sobotu 20. května po 17. hodině.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!