Vlastimil Resl - eWRC.cz
25. 5. 2023 09:56 − 2133× − 0

Již v sobotu ožije Mělník motorsportem

Již nadcházející sobotu 27. května 2023 pořádá Autoklub Mělník akci setkání mistrů volantu a řidítek spojenou s ukázkovou jízdou sidecarů a automobilů.

„Podnik je pořádán k výročí založení Autoklubu. Dne 8. března 1922 byl největší český motoristický klub přejmenován na Autoklub republiky Československé a k 101. výročí začátku aktivního působení Českého klubu automobilistů a motocyklistů na Mělníku,“ vrací se do minulosti jeden z organizátorů akce a sám aktivní rallyový jezdec Libor Horák. Ten však již nyní hledí především do nejbližší budoucnosti. „V sobotu očekáváme početné a pestré startovní pole. Další zájemci o start se mohou stále ještě přihlásit. A uvítáme samozřejmě také početnou účast diváků a médií. Kdyby dorazil třeba Mravenecz a jeho Videonovinky, bylo by nám velkou ctí a potěšením.“

Asi největší hvězdou akce bude špičkový český soutěžák Václav Kopáček. „Náš start se zrodil díky dlouholetému přátelství s rodinou Tomkových. Ostatně právě v areálu Vláďovy firmy TOP TRANS HIGHWAY budeme mít servisní zázemí. Zúčastní se i David s Fabii R5 a Vláďa s Favoritem, kterého mu připravujeme,“ vysvětluje zrod své účasti blovický pilot a na otázku, co od akce očekává, reaguje se smíchem. „Především zábavu a také to, že si užijeme krásný víkend s fajnovými lidmi. Stejně jako na Pražském Rallysprintu mě bude navigovat Vlasta Lešáková a pojedeme s vozem Ford Fiesta R5. Chceme pobavit sebe i diváky a užít si hodně zábavy a smyků. Obojímu nahrává skutečnost, že rychlostka se nejede na čas a měla by nabídnout i šotolinovou část.“

Dalším zástupcem soutěžáků bude Lukáš Krupička. „Já už se této akce zúčastnil loni a moc se mi líbila. Letos se těším ještě více již proto, že by jí měly zatraktivnit další novinky. Trať má být prodloužená, přibude šotolinový úsek, vše bude daleko rallyovější a bude potřeba mnohem více pracovat s itinerářem. Očekávám tedy, že to bude super. Já pojedu opět se silným Audi Quattro, které mi půjčí děda a se kterým jsem absolvoval populární Revivaly u Edy Pateru Prahu a Berounku. Děda bude samozřejmě rovněž přítomen v roli manažera, mechanika, šéfa týmu, prostě všeho možného (smích). Spolujezdcem by měl být znovu velezkušený Pavel Ryšánek. Je expertem a legendou a vždy se od něj mohu něco naučit. Zároveň bych chtěl pozvat diváky, ať dorazí v co nejhojnějším poštu, akci si parádně užijí a vytvoří nám skvělou atmosféru,“ zve pražský závodník.

Závěrem opět soutěžák a jeden z těch, kteří mají tuto akci jako domácí – David Tomek. „Já to spolupořádám a s klukama se snažíme akci vylepšovat. Jel jsem zatím všechny novodobé ročníky, které se tady u nás na Mělníku jely od roku 2018. Těší mě, že se zde alespoň něco děje. Jen mě mrzí nemožnost měřit časy, ale to by nám nepovolili. Přesto buďme rádi za každou takovouto akci,“ těší se domácí jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!